Yeni nesil Clio üretimiyle birlikte etkinliği daha da artacak Oyak Renault Bursa Fabrikası yatırımlarla büyüyor. Şirket son olarak 33 milyon euro yatırımla fabrikada yeni pres hattını devreye aldı. Fabrikanın büyük sac parçalarının üretimi için günlük vuruş sayısı 2’ye katlandı.
Bu pres hattı teknik özellikleriyle sadece Türkiye’de bir ilk değil, hızı ve hat sonundaki robotlu stoklama sistemi ile aynı zamanda RENAULT için de bir ilk. Mevcut pres hatlarına göre yüzde 30 enerji tasarrufu sağlayan elektrik-elektronik sistemler ve hidrolik yastık ünitesi gibi özellikleriyle tüm dünyadaki Renault Fabrikaları içindeki en modern pres hattı olma özelliğini taşıyor.
KAPASİTE İKİYE KATLANDI

12 AYDA TAMAMLANDI
Modern teknolojiler kullanılarak 12 ay gibi çok kısa bir sürede inşa edilen ek pres binası içinde, 5,5 ay gibi rekor bir sürede yeni pres hattının kurulumu gerçekleşti. Yeni pres hattıyla 70’i aşkın kişiye yeni istihdam sağlanacak. Modern sistem sayesinde yaklaşık yüzde 30’luk bir enerji tasarrufu sağlayacak. Bu modern hat üzerinde kalıp değişim süreleri 10 dakikadan, 3,5 dakikaya inecek. 3,5 dakika gibi rekor sayılabilecek bir süre içinde kalıp değiştirilip farklı bir parça basımına başlayabilecek. Yeni hat üzerinde Endüstri 4.0 dijitalizasyon kapsamında iki yenilik bulunuyor; kalıpların üzerindeki RFID ( Radio Frequence Identification Data ) sistemi sayesinde pres hattı parçaya göre otomatik olarak parametrelerini ayarlayacak. Ayrıca yine hat üzerindeki sıcaklık, titreşim, elektrik akımı, rotasyon gibi parametreler sürekli dijital ortamda takip edilecek bu bilgiler anlık işlenerek olası problemler önceden saptanıp önlem alınabilecek.

