Stellantis’in ortağı Çinli Dongfeng’in lüks markası Voyah, Çin’de Voyah Passion S modelini tanıttı. Sportif elektrikli SUV, Ferrari’den ilham alan bir tasarıma ve 637 beygir güce sahip.

Ferrari’nin tarihinin ilk SUV’si olan Purosangue’yi üretme kararı vermesi uzun zaman aldı. Ancak üretilen dört kapılı model çok sayıda Çinli markaya da ilham kaynağı oldu. Xiaomi YU7’nin ardından, Çinli otomobil üreticisi Dongfeng’in lüks markası Voyah da benzer bir model olan yeni Passion S’i piyasaya sürüyor. Voyah Passion S, kısa süre önce Çin’de tanıtıldı.

Yeni Passion S, 5,05 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde ve 1,66 metre yüksekliğinde. Dingil mesafesi ise 3 metre. Bu boyutlar Xiaomi’ninkilerle neredeyse aynı. Tasarım açısından bakıldığında, ikisi kolayca kardeş gibi görünebilir. Voyah’da kaputta karbon fiber çerçeveli hava girişleri ve arka kısımda karbon fiber spoyler bulunuyor. Tavanındaki lidar sensörü ise gelişmiş sürücü destek sistemlerine işaret ediyor.

Güç aktarma organı seçenekleri arasında dört tekerlekten çekişli ve arka tekerlekten çekişli versiyonlar bulunuyor. Arka tekerlekten çekişli versiyonun 300 kW (408 HP), dört tekerlekten çekişli versiyonun ise 475 kW (646 HP) güç üreteceği belirtiliyor. Elektrikli platform 800 volt teknolojisini kullanıyor ve kapasitesi belirtilmeyen batarya ise LFP (geniş formatlı) bir tasarıma sahip.

