• HABERLER
  • YENİ MODEL
  • TEST / SÜRÜŞ
  • KAMPANYA
  • MAGAZİN
  • FUAR
  • MARKALAR
    • ALFA ROMEO
    • ASTON MARTIN
    • AUDI
    • BMW
    • BENTLEY
    • BUGATTI
    • CITROEN
    • DACIA
    • FERRARI
    • FIAT
    • FORD
    • HONDA
    • HYUNDAI
    • INFINITI
    • JAGUAR
    • JEEP
    • KIA
    • LADA
    • LAMBORGHINI
    • LAND ROVER
    • LEXUS
    • MASERATI
    • MAZDA
    • MERCEDES
    • MINI
    • MITSUBISHI
    • NISSAN
    • OPEL
    • PEUGEOT
    • PORSCHE
    • RENAULT
    • SEAT
    • SKODA
    • SMART
    • SSANGYONG
    • SUBARU
    • SUZUKI
    • TOYOTA
    • VOLKSWAGEN
    • VOLVO
  • OTO PAZAR
  • DAHA FAZLASI
    • VİDEO HABER
    • TEKNOLOJİ
    • MOTOSİKLET
SON EKLENENLER

Yol güvenliğine 1 milyon euro bağışladı

12 Ağustos 2022

Türkiye yollarında yarım milyonu geçecek

12 Ağustos 2022

Brisa satış ve karlılıkta rekor kırdı

12 Ağustos 2022
Facebook Twitter Instagram
KISA KISA
  • Yol güvenliğine 1 milyon euro bağışladı
  • Türkiye yollarında yarım milyonu geçecek
  • Brisa satış ve karlılıkta rekor kırdı
  • Robotlara 400 milyon dolar yatırıyor
  • Önce Almanya’da satışa çıkıyor
  • Hem arazi hem yollar için üretildi
  • Beklenen BMW 3 Serisi bayilerde
  • Siro ilk bataryasını üretti
OtomobilportOtomobilport
  • HABERLER
  • YENİ MODEL
  • TEST / SÜRÜŞ
  • KAMPANYA
  • MAGAZİN
  • FUAR
  • MARKALAR
        • ALFA ROMEO
        • ASTON MARTIN
        • AUDI
        • BMW
        • BENTLEY
        • CITROEN
        • BUGATTI
        • DACIA
        • FERRARI
        • FIAT
        • FORD
        • HONDA
        • HYUNDAI
        • INFINITI
        • JEEP
        • JAGUAR
        • KIA
        • LADA
        • LAMBORGHINI
        • LAND ROVER
        • LEXUS
        • MASERATI
        • MAZDA
        • MERCEDES
        • MINI
        • MITSUBISHI
        • NISSAN
        • OPEL
        • PEUGEOT
        • PORSCHE
        • RENAULT
        • SEAT
        • SKODA
        • SMART
        • SSANGYONG
        • SUZUKI
        • SUBARU
        • TOYOTA
        • VOLKSWAGEN
        • VOLVO
  • OTO PAZAR
  • DAHA FAZLASI
    • VİDEO HABER
    • TEKNOLOJİ
    • MOTOSİKLET
OtomobilportOtomobilport
Ana Sayfa»HABERLER»Şimdi dizel elektrikli 2024’te
HABERLER

Şimdi dizel elektrikli 2024’te

3 Ağustos 2022Yorum yapılmamış
Paylaş
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest E-Mail

Daimler’in yan kuruluşu Fuso’nun Avrupa pazarları için geliştirdiği yeni nesil hafif ticari kamyonu Canter sınıfının en iddialı araçlarında biri olarak ülkemiz pazarındaki yerini de aldı. Portekiz’in Tramagal kentindeki Avrupa Fuso fabrikasında dışında Türkiye için TEMSA Adana tesislerinde üretilen yeni modelin 3,5 tondan 8,5 tona kadar uzanan yelpazede 8 farklı modeli bulunuyor.

Özellikle şehir içi dağıtımı için geliştirilen yüzde 100 elektrikli Fuso E Canter’in 2023 yılında yollara çıkması bekleniyor. elektrikli model 2024 yılında Türkiye pazarında da satışa sunulacak.

 

Farklı ön tasarımı, yüksek taşıma kapasitesi ve artan sürüş konforuyla dikkat çeken Fuso Canter, kamu, inşaat, lojistik, gıda gibi Türkiye ekonomisinin bel kemiği olan farklı sektörlerde, araç sahiplerine büyük maliyet avantajı yaratmaya hazırlanıyor.

Teknolojik izler taşıyan yeni yüzü ile Fuso Canter, LED teknolojisi kullanılan gündüz farları ve sis farları ile dikkat çekerken, kısa hava emiş menfezi ve yeni sinyal tasarımı ile estetik ve akıcı görünüyor. Körüklü sürücü koltuğu ile konfor arayan müşterilerin bir numaralı tercihi Fuso Canter, opsiyonel olarak sunulan dokunmatik ekran, geri görüş kamerası ve Apple Carplay donanımları ile kabin içerisine binek araç teknolojilerini taşıyor.

Pandeminin de etkisiyle ülkemizde yüzde 40 daralan hafif kamyon pazarı toparlanmaya başlıyor. Özellikle kamu, inşaat, lojistik ve gıda sektörünün yoğun talep gösterdiği araçlarda bu yıl yüzde 20 büyüme bekleniyor. Normalleşme adımlarıyla birlikte yükselişe geçen pazarın büyük oyuncularından olan Fuso Canter’in yeni versiyonunu satışa sunduklarını belirten TEMSA CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu, “Geçtiğimiz yıl toplam 3.765 adet olarak gerçekleşen 3.5 ton -10 ton hafif kamyon pazarının yıl sonu itibarıyla 4.400 adet civarında gerçekleşmesini bekliyoruz. Bu da pazarın yüzde 20’ye yaklaşan bir büyüme performansı sergileyeceği anlamına geliyor” açıklaması yaptı.

TEMSA CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu,  “TEMSA olarak son 2 yıldır çok önemli bir dönüşüm sürecinin içerisindeyiz. Bu süreçte, ortaklarımız Sabancı Holding ve Skoda Transportation’ın gücüyle bir yandan küresel büyüme stratejimizi güçlendirirken bir yandan da otobüslerimiz, midibüslerimiz ve Fuso Canter’imiz ile ülkemizin ekonomik büyümesine de eşlik ediyoruz. 2021 yılında ortaya koyduğumuz yüzde 122’lik büyüme performansı, TEMSA’nın bu dönemki yol haritasının aslında ne kadar doğru olduğunu; TEMSA araçlarının yurt içinde ve yurt dışında müşteriler tarafından ne kadar sahiplenildiğini hepimize gösteriyor” dedi.

ADANA’DA ÜRETİMDE 90 BİNİ AŞTI

Adana tesislerinde günümüze kadar 90 bin adetten fazla üretilen modelin yeni versiyonunun pazara iddialı bir giriş yaptığını belirten Doğancıoğlu,” 2020 yılında yüzde 9,6 olan pazar payımız bugün itibarıyla yüzde 16’nın üzerine çıkmış durumda. Diğer bir deyişle, pazar payımızı son 2 yılda yüzde 66 oranında artırdık. Ama bunu yeterli görmüyoruz. Yenilenen modellerimizle, ilk etapta hedefimiz pazar payımızı yüzde 20-25 bandına yükseltmek ve ardından da 2018 yılındaki yüzde 30’lara dayanan paya yeniden ulaşmak” diye konuştu.

TEMSA CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu, Daimler Trucks Asia Kamyon Satış Genel Müdürü  Shashank Mehta ve TEMSA Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı  Hakan Kora yeni modeli birlikte tanıttı.

Yeni Fuso Canter’in 8 ayrı versiyonu bulunduğunu belirten TEMSA Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Koralp ise şunları söyledi: “3,5 tondan 8,5 tona kadar uzanan yelpazede 8 farklı modeli bulunan Fuso Canter, özellikle yüksek taşıma kapasitesi ve düşük araç ağırlığı ile rakiplerine göre araç sahiplerine ciddi bir maliyet avantajı sağlıyor. Günümüzün ekonomik konjonktüründe, sahip olma maliyeti ilk yatırım maliyetinden çok daha önemli bir konuma gelmiş durumda. Biz de Fuso Canter araçlarımızda bu maliyet unsuruna çok önem veriyoruz. Taşıma kapasitesi üzerinde durmamızın temel sebeplerinden biri şu: Yüzde 5’lik bir taşıma kapasitesi farkı, ortalama 20 seferde, fazladan bir araç anlamına geliyor. Bu hem zaman hem de maliyet tarafında araç sahipleri için çok önemli bir tasarruf imkânı yaratıyor”

 

Canter üretimi Daimler Trucks Asia Kamyon Satış Genel Müdürü  Shashank Mehta ve TEMSA Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı  Hakan Kora Manşet Temsa Temsa adana TEMSA CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu Temsa Fuso Canter Yeni Fuso Canter
Paylaş. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr E-Mail
Önceki HaberMustang’in örtüsü Detroit’te kalkacak
Sonraki Haber Manuel şanzımanı tarihe gömdü

Benzer Haberler

Yol güvenliğine 1 milyon euro bağışladı

12 Ağustos 2022

Türkiye yollarında yarım milyonu geçecek

12 Ağustos 2022

Brisa satış ve karlılıkta rekor kırdı

12 Ağustos 2022

Bu habere yorum yap Cancel Reply

" "
SON EKLENENLER

Yol güvenliğine 1 milyon euro bağışladı

12 Ağustos 2022

Türkiye yollarında yarım milyonu geçecek

12 Ağustos 2022

Brisa satış ve karlılıkta rekor kırdı

12 Ağustos 2022

Robotlara 400 milyon dolar yatırıyor

12 Ağustos 2022

Önce Almanya’da satışa çıkıyor

12 Ağustos 2022

Hem arazi hem yollar için üretildi

12 Ağustos 2022

Beklenen BMW 3 Serisi bayilerde

9 Ağustos 2022

Siro ilk bataryasını üretti

8 Ağustos 2022

1 milyon barajını aştı

7 Ağustos 2022

Hatay tarihindeki ilk yarış olacak

5 Ağustos 2022
BİLGİLER
  • Bize Ulaşın
  • Reklam
  • Gizlilik Politikası
  • Sık Kullanılanlara Ekle
SON EKLENENLER
  • Yol güvenliğine 1 milyon euro bağışladı
  • Türkiye yollarında yarım milyonu geçecek
  • Brisa satış ve karlılıkta rekor kırdı

Yukarıya yazın ve arama yapmak için Enter tuşuna basınız.