Otomotivde üretim kadar ürünleri farklı koşullarda test etmek mutlak başarı için bir zorunluluk. Bu nedenle büyük üreticilerin neredeyse tümünün kendi özel test pistleri bulunuyor.
Mercedes’in merkezi Almanya Stuttgart’ta yer alan pisti örneklerinin en büyük ve en eskileri arasında sayılıyor. 1967 yılında kurulan devasa test pisti 50. Yılını kutluyor.
FARKLI PARKURLARDA TEST
Çok farklı yol durumlarını simule edebilen özel pistte, süper spor otomobillerden her türlü arazi aracının testleri de yapılabiliyor. Hızlanma, frenaj, yol tutuş ve yüksek eğim gibi zorlu koşulların test edilebildiği pist aynı zamanda otomobil paparazilerinin de gözdesi.
En gizli prototiplerin denendiği testte, bu özel modelleri yakalamaya çalışan casuslar da yıllardır kendilerine en iyi fotoğrafı çekebilecek yerleri arıyor.

