Petrol Ofisi’nin önceki yıl Maximus Usta Buluşmaları’nın ardından pandemi döneminde etkili bir kampanyaya imza attı. Zor günlerde ustaların yanında olan Petrol Ofisi, 17 bin ustaya ücretsiz motor yağı dağıttı. Pandemi döneminde oto sanayi sitelerinde ses getiren kampanya, büyük etki yarattı. Kampanyaya sayesinde ücretsiz motor yağlarını alan ustalar, yaşadıklarını anlattı:
Pandemi koşullarında, otomotiv sektöründeki gelişmeleri yansıtmak mümkün oldu. Ama oto sanayi sitelerinin nabzını öyle uzaktan tutmak çok mümkün olmuyor. Olağan şartlarda da yolum düştüğünde oto sanayi sitelerine bir uğrar, tanıdık, tanımadık ustalarla sohbet ederdik. Piyasadaki gelişmeleri, sektörü, işleri konuşur, otomotiv dünyası ile ilgili sahadan bilgi toplanırdı. Pandemi koşulları nedeni ile verdiğimiz zorunlu aranın ardından, aksattığım bu ziyaretlerden birini gerçekleştirdim, tabii ki pandemi tedbirlerine harfiyen uyarak. Maslak civarındayken Atatürk Oto Sanayi Sitesi’ne girdim. Tanıdık ustalardan önce, çat kapı bir tamirhaneye girdim.
Oto sanayilerde işler hareketlendi

Ferdi ustanın lafını önce çaycı böldü, o esnada Perol Ofisi logolu beyaz t-shirt’lü bir görevli içeri girdi. Ferdi usta ile bir şeyler konuşu, elindeki 4 litrelik motor yağını verdi. İçinde maske olan bir paket, bir broşür de bıraktı ve “bereket getirsin” diyerek dükkandan çıkıyordu ki durdurdum. Kendimi tanıttım ve ne dağıttıklarını, niye dağıttıklarını sordum. Petrol Ofisi’nin Siftah Liderden adında bir kampanya düzenlediğini, tüm Türkiye’de özel servisler ve oto saniyelerdeki 17 bin ustaya koşulsuz ve ücretsiz motor yağı dağıttıklarını söyledi. Kampanya kapsamında binek oto ve hafif ticarilere hizmet veren ustalara 13 bin adet 4 litrelik Maxima CX 5W-30 motor yağı dağıtıyorlarmış. Ağır ticari araç ustalarına da 4 bin adet 7 litrelik Maximus TDE 15W-40 motor yağı veriyorlarmış. Birkaç soru daha sorunca görevli arkadaş “Sitede yapacağımız daha çok dağıtım var” diyerek özür diledi ve bayiyi yönlendireceğini söyleyerek yanımızdan ayrıldı.
Hediye ‘zor günlerde de yanınızdayız’ diyor
Ferdi usta ile tekrar sohbete başladık. Petrol Ofisi’nden gelen hediye yağdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ferdi usta da, “Bu, böylesine bir dönemde sadece bir jest, bir hediye değil, başka anlamlar da taşıyor. Böyle bir hediyeyi maalesef başka markalardan görmedik. Yüzlerce kilometrelik bir yol bile ilk adımla, kontağı çevirerek başlar. O nedenle ilk yağ değişimi yapacağım araçta kullanacağım bu hediye, maddi boyutunun dışında bir anlamda bu markanın ‘zor günlerde de yanındayız’ demesinin güzel bir örneği. O yüzden önemli bir destek. Teşekkür ediyoruz. Dilerim başka markalara da örnek olur” temennisinde bulundu.
Petrol Ofisi’nin önceki yıl Maximus Usta Buluşmaları adı altında oto sanayilerdeki ustalarla buluştuğunu, eğitimler verdiğini de belirten Ferdi usta, “Bayileri, satış temsilcileri ile de aramız iyi. En çok sattığım motor yağlarından biri de Maxima serisi. Müşteri ‘arabama hangi yağı koyacaksın?’ diye sorduğunda, Petrol Ofisi dediğimizde başka bir şey anlatmaya gerek kalmıyor. Biz de zaten müşterilerimizi bu yönde tavsiyede bulunuyoruz. Sonuçta müşterilerimiz de memnun, biz de memnunuz” diyerek anlatmaya devam etti: “işler güçler açısından belli başlı bir hareketlilik var. Zor günler geride kaldı gibi görünüyor, biz de önümüze, geleceğe bakıyoruz. Elimizden geldiğince çalışıyor, böylesine zor günleri bir daha yaşamamayı temenni ediyoruz”…
52 yıllık bayinin 34 yıllık satış temsilcisi

Ferdi usta ile sohbetimiz sırasında, görevlinin yönlendirdiği Petrol Ofisi bayisi Orhan Özer Yedek Parça Ticari Satış Sorumlusu İsmail Özcan geldi. Bayi 1968 yılında kurulmuş, yarım asrı devirmiş köklü bir esnaf. Motor yağları ve endüstriyel sanayi yağları alanında çok tanınıyor. Önce İstanbul 4’üncü Levent Oto Sanayi Sitesi’nde başlamışlar, 1973 yılında da Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi’ndeki şubesini açmış. İsmail Özcan da 34 yıllık sektör deneyimi ile sadece bir ‘satıcı’ değil, tecrübesi ile bilgisi ile işi, piyasayı iyi bilen bir isim.
Petrol Ofisi, bayilerle, ustalarla teması hiç kesmiyor
İsmail Özcan ile Ferdi ustanın dükkanında başlayan sohbetimiz, yakındaki bayiye geçerek devam etti:
“Uzun yıllardır Petrol Ofisi ürünlerini satıyoruz. Petrol Ofisi madeni yağlar, motor yağları, fiyat ve performans olarak çok iyi olmakla birlikte, müşterilerimizin de her zaman tercih ettiği ürünler. Yılda yaklaşık 60 ton Petrol Ofisi madeni yağ satıyoruz. Petrol Ofisi’nin saha kampanyalarıyla hep öne çıktığını savunuyor. Sadece bayilerle değil, ustalarla da bire bir ilişki kurmayı seviyor. Siftah Liderden kampanyasının yanı sıra birçok saha aktivitesi ile hep yanlarında. 2018’te Maxima Usta Buluşmaları adı altında tüm Türkiye’de 40’tan fazla toplantı düzenleyerek 7 bin otomobil ustası ile bir araya geldiler, eğitimler verdiler. Geçtiğimiz yıl da benzer şekilde Maximus Usta Buluşmaları düzenlediler ve 6 bini aşkın ağır ticari araç ustası ile buluştular. Ayrıca gezici ekipleri de sürekli oto sanayi sitelerini dolaşarak, çeşitli etkinlikler düzenliyorlar, ikramlarda bulunuyor, hediyeler veriyorlar. Tüm bu etkinliklerde aktif olarak bayiler de yer alıyor. Özetle Petrol Ofisi, bizlerle, ustalarla teması hiç kesmiyor.”
‘Yeni bir başlangıç olsun’, ‘bereket getirsin’ diye
Özcan, “Pandemi dönemindeki bu kampanya, yalnız olmadığımızı hissettirdi” diyerek de Siftah Liderden kampanyasını anlattı:

“Petrol Ofisi hazırlık aşamasında biz bayilerini de bu kampanyaya dahil etti. ‘Yeni bir başlangıç olsun’, ‘bereket getirsin’, ‘oto sanayilerde, özel servislerde çarkların dönmesine katkıda bulunsun’ diye böyle bir kampanya düzenlediler ve 22 Haziran’da tüm Türkiye’de başlattılar. O yüzden dağıtan arkadaşlar, yağı teslim ederken ya da ayrılırken özellikle ‘bereket getirsin’ temennisinde bulunuyorlar. Üstelik dağıtılan hediye ürünler de, Maxima CX 5W-30 gibi Maximus TDE 15W-40 gibi binek, hafif ticari ve ağır vasıtalarda en çok tercih edilen motor yağları. Yani en gözde ürünleri. Motor yağı ile birlikte ustaların korunmaları için maske de dağıtılıyor. Ustalar kampanyadan çok memnun, kampanya gerçek amacına ulaşıyor”. Petrol Ofisi, Siftah Liderden kampanyası ile toplamda 3 milyon TL’lik bir katkı sağlıyor. Ben de şahit olduğum bu güzel hareket karşısında “Ustaları destekleyen, lidere yakışır örnek bir davranış” yorumumla son noktayı koyuyorum.

