Close Menu
  • HABERLER
  • YENİ MODEL
  • TEST / SÜRÜŞ
  • KAMPANYA
  • MAGAZİN
  • FUAR
  • MARKALAR
    • ALFA ROMEO
    • ALPINE
    • ASTON MARTIN
    • AUDI
    • BMW
    • BENTLEY
    • BUGATTI
    • BYD
    • CHERY
    • CITROEN
    • DACIA
    • DFSK
    • DS
    • FERRARI
    • FIAT
    • FORD
    • HONDA
    • HYUNDAI
    • INFINITI
    • JAGUAR
    • JEEP
    • KIA
    • LADA
    • LAMBORGHINI
    • LAND ROVER
    • LEXUS
    • LEAPMOTOR
    • MASERATI
    • MAZDA
    • MERCEDES
    • MG
    • MINI
    • MITSUBISHI
    • NISSAN
    • OPEL
    • PEUGEOT
    • PORSCHE
    • RENAULT
    • SEAT
    • SERES
    • SKODA
    • SKYWELL
    • SMART
    • SSANGYONG
    • SUBARU
    • SUZUKI
    • TESLA
    • TOGG
    • TOYOTA
    • VOLKSWAGEN
    • VOVAH
    • VOLVO
  • OTO PAZAR
  • DAHA FAZLASI
    • VİDEO HABER
    • TEKNOLOJİ
    • MOTOSİKLET
SON EKLENENLER

Fransız aslanından sanata destek

12 Eylül 2026

Beşiktaş’ın otomotiv sponsoru Opel

11 Eylül 2026

Hidrojen teknolojisi ağır ticarilerde

11 Eylül 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • Fransız aslanından sanata destek
  • Beşiktaş’ın otomotiv sponsoru Opel
  • Hidrojen teknolojisi ağır ticarilerde
  • Elektrikli 14 hibrit 21 milyon TL
  • Elektrikli Polo ilk çeyrekte Türkiye’de
  • Global satışlarını ikiye katladı
  • Bursalı Vivaro sahne alıyor
  • Twingo’nun ucuz kardeşi geliyor
OtomobilportOtomobilport
  • HABERLER
  • YENİ MODEL
  • TEST / SÜRÜŞ
  • KAMPANYA
  • MAGAZİN
  • FUAR
  • MARKALAR
        • ALFA ROMEO
        • ALPINE
        • ASTON MARTIN
        • AUDI
        • BMW
        • BENTLEY
        • BYD
        • CITROEN
        • CHERY
        • BUGATTI
        • DACIA
        • DFSK
        • DS
        • FERRARI
        • FIAT
        • FORD
        • HONDA
        • HYUNDAI
        • INFINITI
        • JEEP
        • JAGUAR
        • KIA
        • LADA
        • LAMBORGHINI
        • LAND ROVER
        • LEAPMOTOR
        • LEXUS
        • MASERATI
        • MAZDA
        • MERCEDES
        • MG
        • MINI
        • MITSUBISHI
        • NISSAN
        • OPEL
        • PEUGEOT
        • PORSCHE
        • RENAULT
        • SEAT
        • SERES
        • SKODA
        • SKYWELL
        • SMART
        • SSANGYONG
        • TESLA
        • SUZUKI
        • SUBARU
        • TOGG
        • TOYOTA
        • VOLKSWAGEN
        • VOLVO
        • VOVAH
  • OTO PAZAR
  • DAHA FAZLASI
    • VİDEO HABER
    • TEKNOLOJİ
    • MOTOSİKLET
OtomobilportOtomobilport
Home»YENİ MODEL»Octavia’da artık hibrit de olacak
YENİ MODEL

Octavia’da artık hibrit de olacak

12 Kasım 2019Yorum yapılmamış
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Skoda markasının lokomotifi konumunda olan Octavia’nın yeni nesli, Prag’da gerçekleştirilen dünya prömiyerinde tanıtıldı.

Üretiminin 60. yılını kutlayan Octavia, Çek markanın gelmiş geçmiş en çok satan modeli olarak olarak öne çıkıyor. Dördüncü nesil Octavia, 2020’nin son çeyreğinden itibaren Türkiye pazarındaki yerini alacak.

Dördüncü jenerasyon Octavia, zaten segmentinde iddialı olan boyutlarını daha ileriye taşıyarak büyüdü ve genişledi. Daha büyük bagaj hacmine sahip olan Octavia, yeni Skoda tasarım diliyle daha duygusal bir tasarıma kavuştu. Tamamen yeni kabin konsepti, yüksek fonksiyonelliği, yüksek kaliteye sahip materyalleri ve birçok akıllı özelliği içeriyor. Zaten kendisini kanıtlamış olan Octavia’nın daha geniş, daha pratik ve daha güvenli hale getiren Skoda, bu modeli daha çevreci motorlarla da buluşturuyor.

Daha dikkat çekici tasarım, daha büyük boyutlar

Skoda Octavia tamamen yenilenen tasarımıyla daha keskin çizgilere sahip oldu. Son neslinde olduğu gibi Sedan ve Combi karoserle satışa sunulacak Octavia’nın boyutları ve uzunluğu artırıldı. Buna göre Octavia Sedan’ın uzunluğu 19 mm artarak 4,689 mm, genişliği 16 mm artarak 1,829 mm oldu. Her zaman olduğu gibi sınıfının standartlarını aşan geniş bir iç hacim sunan Octavia, 2,686 mm dingil mesafesine sahip. Octavia daha keskin tasarım hatlarıyla birlikte dünyanın en aerodinamik otomobilleri arasına girdi. Yeni tasarımla birlikte daha çekici görünüme sahip olan model, ayrıca üstün aerodinamileriyle dikkat çekiyor. Octavia Sedan 0.24 cd hava sürtünmesi katsayısı ile dünyanın en aerodinamik araçları arasına giriyor. Bu sayede yakıt verimliliği artıyor ve CO2 emisyonu düşüyor.

Daha geniş yeni kabin

Octavia alışıldık geniş ve ferah kabinini bir adım daha ileriye taşıyor. Arkada oturan yolcular ise, daha geniş diz mesafesiyle daha fazla lüksün tadını çıkarabilecekler. Segmentinin en büyük bagaj hacmine sahip Octavia Sedan ile 600 litre ve Combi ile 640 litre hacim sunacak. Yeni iki kollu direksiyon simidi krom bir kaplama sahip ve çok yönlü özelliğiyle 14 farklı fonksiyon buradan kolayca kontrol edilebiliyor. Orta konsol, kapı kolları ve ön konsol da yeniden tasarlandı. Sırt dostu ergonomik koltuklar, ısıtma-soğutma ve masaj özelliğiyle daha fazla konfor getiriyor. 2020 yılı içerisinde arazi odaklı sürüş sunan Octavia Scout ve performanslı Octavia RS de ürün gamına eklenecek.

Yeni Octavia, cama yansıtmalı göstergeye sahip ilk Skoda modeli olacak.

Son teknolojiye sahip Octavia’da iki 10 inç’lik cama yansıtmalı gösterge ekranı bulunacak. Bu ekranda hız, navigasyon gibi önemli bilgiler cama yansıtılarak sürücünün gözünü yoldan ayırmadan sürüşe devam etmesi sağlanacak. Skoda Octavia aynı zamanda daha da geliştirilmiş Sanal Kokpit sistemini sunuyor. Son jenerasyon kişiselleştirilebilir sistem 10 inç ekranla geliyor. Sürücü farklı temalardan istediğini seçerek pratikliği ve sürüş keyfini artırıyor.

Modern motorlar ve hibrit teknolojisi

Yeni Skoda Octavia, yeni jenerasyonunda daha çevreci, daha az yakıt tüketen ve daha az emisyon salımı olan TDI dizel ve TSI benzinli motorlar kullanacak. Bununla birlikte Skoda, şarjlı hibrit ve yarı hibrit teknolojisini de sunmaya başlayacak. 7 ileri DSG şanzımanlı 110 HP’lik üç silindirli 1.0 TSI ve 150 HP’lik dört silindirli 1.5 TSI motorlar 48-V marş motoru ve 48-V lityum iyon bataryaya sahip. Bu sayede yolda motor kapatılarak daha az yakıt tüketirken, frenleme esnasında enerji depolanarak motorun elektronik kullanımı için desteklenmesi sağlanıyor. 190 HP’lik 2.0 TSI motor ise dört çeker ve 7 ileri DSG şanzımanla sunulacak. Tüm TSI motorlarda benzin partikül filtresi yer alacak.

Şarj edilebilen hibrit Octavia

Skoda, şarj edilebilir Superb iV ile bir ilke imza atmıştı ve şimdi ise yeni Octavia’nın 1.4 TSI benzinli motoru da, Octavia iV versiyonu ile elektrikli sürüşe sahip olacak. 204 HP ve 245 HP güç seçenekleriyle tercih edilebilecek Octavia iV, 6 ileri DSG şanzımanla eşleştiriliyor. Octavia’nın yeni jenerasyon EVO dizel motorları ise yüzde 80 daha az nitrojen oksit salımına sahip.

Yeni Octavia 115 HP’den 200 HP’ye kadar olan aralıklarda üç farklı dizel motor sunuyor. Her biri 2.0 litrelik hacme sahip TDI motorlar, yüksek tork kapasitesi ve yüksek verimlilikle öne çıkıyor. Benzinli, hibrit ve dizel motorların yanı sıra Octavia, sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) kullanan G-TEC modeli de sunulacak. 130 HP güç üreten 1.5 TSI motor, CNG ile çalışacak şekilde tasarlandı.

 

Octavia ne zaman gelecek SKODA Skoda Octavia Yeni Octavia Yeni Octavia 2020 sonunda geliyor Yüce Auto Skoda
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Previous ArticleKobaltın ayak izini blockchainle sürecek
Next Article Otoda maliyet artınca satışları uçtu

Benzer Haberler

Amiral gemisi banlardan çıkıyor

23 Ağustos 2026

1 milyon üretim barajını aştı

24 Temmuz 2026

6 ayda bin araca şarj desteği

19 Temmuz 2026
Leave A Reply Cancel Reply


ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.

SON EKLENENLER

Fransız aslanından sanata destek

12 Eylül 2026

Beşiktaş’ın otomotiv sponsoru Opel

11 Eylül 2026

Hidrojen teknolojisi ağır ticarilerde

11 Eylül 2026

Elektrikli 14 hibrit 21 milyon TL

10 Eylül 2026

Elektrikli Polo ilk çeyrekte Türkiye’de

9 Eylül 2026

Global satışlarını ikiye katladı

9 Eylül 2026

Bursalı Vivaro sahne alıyor

9 Eylül 2026

Twingo’nun ucuz kardeşi geliyor

8 Eylül 2026

Cupra parlarken Seat gözden düşüyor

6 Eylül 2026

50 bin km’de kayıp sadece yüzde 10

5 Eylül 2026
BİLGİLER
  • Bize Ulaşın
  • Reklam
  • Gizlilik Politikası
  • Sık Kullanılanlara Ekle
SON EKLENENLER
  • Fransız aslanından sanata destek
  • Beşiktaş’ın otomotiv sponsoru Opel
  • Hidrojen teknolojisi ağır ticarilerde

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.