Elektrikli araçların Özel Tüketim Vergisi matrahlarında değişiklik yapıldı. Motor gücü 160 kW’yı geçmeyen araçlarda ÖTV matrahı 1 milyon 250 bin liradan 1 milyon 450 bin liraya çıkarıldı. Yürürlüğe giren yeni matrah ile birlikte çıplak fiyatı 1 milyon 450 bin TL’ye kadar olan elektrikli otomobiller yüzde 10 ÖTV dilimine girebilecek. Bir sonraki dilim olan yüzde 40’a girmeden çok daha fazla araç bulunabilecek.
Elektrikli araçların vergilerinde değişiklik yapılmadı. Böylece 160 kW’yı aşmayan araçlarda vergi oranı yüzde 10 ile 40 arasında değişiklik gösterirken motor gücü 160 kW’yı aşan araçlarda vergi yüzde 50-60 aralığında olacak.
Elektrikli araçlarını yüzde 10 dilimine sokup rekabetçiliği korumak isteyen firmalar, fiyatlar yükseltemedikleri için B ve C sınıfı araçlarda ortalama fiyat 1 milyon 550 bin TLl bandında seyrediyordu. Yeni matrah düzenlemesinine göre araç fiyatları 200 bin TL daha yükselse de yüzde 10’luk ÖTV dilimi korunabilecek.