Volkswagen, Çin’de tasarlanıp üretilen bazı modellerini Avrupa pazarlarına da sunmaya hazırlanıyor. Alman devi, karmaşıklığı ve maliyetleri azaltmak için büyük bir yeniden yapılanma sürecinden geçerken, bu araçlar gelecekteki ürün yelpazesindeki boşlukları doldurabilir.

Volkswagen Grubu CEO’su Oliver Blume, altı aylık finansal sonuçları açıkladığı toplantısında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Çin’deki Volkswagen Grubu olarak, Çin pazarında önemli bir oyuncuyuz ve pazarın mevcut durumu, ihracat söz konusu olduğunda Çinli markalarla aynı fırsatlara sahip olmamızı sağlıyor.”
Henüz belirli bir zaman çizelgesi belirlenmedi. Plan ayrıca, Avrupa’da bazı Çin modellerinin sunulmasını da kapsayacak, ancak Alman marka, bunların halihazırda satışta olan Avrupa tasarımı veya üretimi araçlarla çakışabilecek modelleri içermeyeceğini özellikle vurguladı. Blume, “Sadece Avrupa’da herhangi bir pazar payı bulunmayan sınıflarda ürünler getireceğiz, bu nedenle Avrupa’daki gelişmeleri etkilemeyecek. Bunlar tamamen farklı araçlar” açıklaması yaptı.


