Otomobillerde kullanılan dikiz aynaları, neredeyse 100 yıldır benzer şekilde üretiliyor. Şekilleri, elektronik düzenekleri, ısıtma sistemleri, aerodinamik tasarımları farklılaşsa da çalışma çalışma ilkeleri aynı. Ancak otomotiv dünyası kısa bir süre sonra dikiz aynalarında devrim gibi yeniliklere hazırlanıyor. Küçük ve gelişmiş yapılarıyla dikiz aynalarının yerini alacak kameralar, içeride bir monitör yardımıyla sürücüye bilgi verecek.
Global üreticilerin sistemlerinde değişiklik yapması için birçok kurumdan onay alması gerekiyor. Otomobillerde klasik aynalar yerine gelişmiş kameralar kullanılması çoğu üretici tarafından düşünülse de seri üretime geçirilemedi. Ancak bu sistemlere ilk onay Japonya’dan geldi ve seri üretimin başlaması için onay çıktı. Japon markaların kendi ülkelerinde bu sistemi yoğun olarak kullanması bekleniyor.
Ayrıca AB ülkelerinde bu yılın içinde onay verilmesi planlanan kameraların 2018’de dünya genelinde yaygınlaşması kimseyi şaşırtmayacak.


