Close Menu
  • HABERLER
  • YENİ MODEL
  • TEST / SÜRÜŞ
  • KAMPANYA
  • MAGAZİN
  • FUAR
  • MARKALAR
    • ALFA ROMEO
    • ALPINE
    • ASTON MARTIN
    • AUDI
    • BMW
    • BENTLEY
    • BUGATTI
    • BYD
    • CHERY
    • CITROEN
    • DACIA
    • DFSK
    • DS
    • FERRARI
    • FIAT
    • FORD
    • HONDA
    • HYUNDAI
    • INFINITI
    • JAGUAR
    • JEEP
    • KIA
    • LADA
    • LAMBORGHINI
    • LAND ROVER
    • LEXUS
    • LEAPMOTOR
    • MASERATI
    • MAZDA
    • MERCEDES
    • MG
    • MINI
    • MITSUBISHI
    • NISSAN
    • OPEL
    • PEUGEOT
    • PORSCHE
    • RENAULT
    • SEAT
    • SERES
    • SKODA
    • SKYWELL
    • SMART
    • SSANGYONG
    • SUBARU
    • SUZUKI
    • TESLA
    • TOGG
    • TOYOTA
    • VOLKSWAGEN
    • VOVAH
    • VOLVO
  • OTO PAZAR
  • DAHA FAZLASI
    • VİDEO HABER
    • TEKNOLOJİ
    • MOTOSİKLET
SON EKLENENLER

OMODA X’in örtüsü kaldırılıyor

4 Ekim 2026

işte yepyeni Hyundai Tucson

2 Ekim 2026

Eylülde otomotivde sert fren

2 Ekim 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • OMODA X’in örtüsü kaldırılıyor
  • işte yepyeni Hyundai Tucson
  • Eylülde otomotivde sert fren
  • Türkiye’ye özel üretilen Volvo geliyor
  • 40 yıl sonra dizeli kaldırdı
  • Range Rover Sport elektriklendi
  • Daha Ioniq 3 çıkmadan aile genişliyor
  • Tofaş Stellantis dünyasında güçleniyor
OtomobilportOtomobilport
  • HABERLER
  • YENİ MODEL
  • TEST / SÜRÜŞ
  • KAMPANYA
  • MAGAZİN
  • FUAR
  • MARKALAR
        • ALFA ROMEO
        • ALPINE
        • ASTON MARTIN
        • AUDI
        • BMW
        • BENTLEY
        • BYD
        • CITROEN
        • CHERY
        • BUGATTI
        • DACIA
        • DFSK
        • DS
        • FERRARI
        • FIAT
        • FORD
        • HONDA
        • HYUNDAI
        • INFINITI
        • JEEP
        • JAGUAR
        • KIA
        • LADA
        • LAMBORGHINI
        • LAND ROVER
        • LEAPMOTOR
        • LEXUS
        • MASERATI
        • MAZDA
        • MERCEDES
        • MG
        • MINI
        • MITSUBISHI
        • NISSAN
        • OPEL
        • PEUGEOT
        • PORSCHE
        • RENAULT
        • SEAT
        • SERES
        • SKODA
        • SKYWELL
        • SMART
        • SSANGYONG
        • TESLA
        • SUZUKI
        • SUBARU
        • TOGG
        • TOYOTA
        • VOLKSWAGEN
        • VOLVO
        • VOVAH
  • OTO PAZAR
  • DAHA FAZLASI
    • VİDEO HABER
    • TEKNOLOJİ
    • MOTOSİKLET
OtomobilportOtomobilport
Home»HABERLER»Skoda Rapid’e gençlik aşısı 
HABERLER

Skoda Rapid’e gençlik aşısı 

28 Mayıs 2017Yorum yapılmamış
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Çek üretici Skoda, bir yandan tamamen yeni modellerinin lansmanını sürdürürken, diğer yandan da mevcut modellerini gençleştiriyor. Skoda’nın makyaj geçiren modelleri Rapid ve Rapid Spaceback’in Türkiye pazarında Temmuz ayından itibaren satışına başlanacak. Rapid ve Rapid Spaceback, hem içinde hem de dışında tasarımındaki güncellemelerin yanı sıra, kaputunun altında yer alacak yeni motor seçenekleri ve eklenen teknolojik donanımlarla B sınıfındaki rekabeti hareketlendirecek.

Otomobilport.com.tr.Skoda.Rapid.2017.3

İç ve dışta yenilikler

Rapid ailesinin dış görünümünde yapılan yeniliklerle Rapid Sedan ve Spaceback, önden daha geniş bir otomobil havası verirken, arka bölümünde de bir takım yenilikler gerçekleştirildi.

Otomobilport.com.tr.Skoda.Rapid.2017.4

Ön sis lambalarının ve tamponun tasarımında değişim yaşanırken, özellikle tamponun alt kısmında bazı donanım paketlerinde kullanılan krom şeritler, iki sis lambasını birbirine birleştiriyormuş izlenimi veriyor. Bu da, bir anlamda genişlik hissi yaratıyor. Sis lambalarının tasarımı elden geçirilirken, tamponun alt kısmındaki havalandırma ızgarasında da farklılık göze çarpıyor. Yine Rapid ailesine LED teknolojili gündüz farları eklenirken, gündüz farları, sinyal lambası fonksiyonuna da sahip.Otomobilport.com.tr.Skoda.Rapid.2017.5

Arkaysa, stop lambalarının dış kısmında kullanılan renklendirilmiş cam, her iki modele de daha sportif bir hava veriyor. Bununla birlikte stop lambalarında markanın tipik “C” şeklindeki formu korunmuş.  Özellikle Rapid Spaceback’te arka tamponun altında bulunan siyah difüzör ve üst donanım seviyesinde standart sunulan uzatılmış arka cam, sportif ve dinamik hatchback görüntüsünü pekiştiriyor. Panoramik cam tavan ise, bu modelin ayırt edici özellikleri arasında yer almakta.

Otomobilport.com.tr.Skoda.Rapid.2017.1Rapid ailesinin iç mekanında da, yeni dokunuşlar göze çarpıyor. Kapı içi döşemeleri farklılaşırken, hava girişleri, ön göğüste bulunan dekoratif kaplama, düğmeler ve klima kontrollerinin bulunduğu panel de yeniden tasarlandı. Bununla birlikte her iki model de, sınıf standartlarını aşan iç mekan genişliği ve bagaj hacimleriyle rakipsizliğini koruyor. Her iki araç da arka koltukta oturanlara 65 mm diz mesafesi sunarken, Rapid 530 litre, Rapid Spaceback ise 384 litre bagaj hacmiyle sınıflarının ortalamalarının üstünde durumunda.

Akıllı far teknolojisi

Yenilenen Rapid ve Rapid Spaceback, bundan böyle isteğe bağlı olarak enerji verimliliğine sahip bi-xenon farlarla da satın alınabilecek. Her iki modelde de akıllı “Işık Asistanı” sistemi kullanılmaya başlandı. Bu sistem, aynı zamanda Uzun Far Yardımcısı  (High-beam Assist) fonksiyonuna sahip. Söz konusu sistemle, farlar, bir sensör yardımıyla sürüş koşulları ve ortamına göre kendiliğinden açılıp kapanırken, silecekler çalıştığında da otomatik olarak farların yanmasını sağlıyor.  Uzun Fark Yardımcısı ise, karanlıkta ve 60 km/s’nin üzerindeki süratlerde karşıdan gelen araçları algılayarak ışığın şiddetini kendiliğinden ayarlıyor. Yine her iki model de, Ambition ve Style donanım paketlerinde, viraj fonksiyonlu sis lambalarıyla satın alınabilecek.

Yüksek güvenlik “standart”

Skoda Rapid ve Rapid Spaceback, zengin güvenlik donanımlarıyla iddialı. Elektronik Denge Kontrol ve Lastik Basınç Kontrolü sistemleri standart olarak sunulduğu her iki modelde, bundan böyle Çoklu Çarpışma Freni de standartlar arasında yer alacak. Bu sistem, bir kaza durumunda birden fazla çarpışma yaşanmasının önüne geçiyor.

 

Ayrıca Rapid ailesinde isteğe bağlı olarak Sürücü Yorgunluk Tespit Sistemi ve Şehiriçi Acil Frenleme fonksiyonuna sahip Ön Bölge Frenleme Asistanı gibi modern yardımcı sistemler de mevcut. İsteğe bağlı alınabilen viraj fonksiyonlu sis lambaları ya da Yokuş Kalkış Desteği ise aktif güvenlik unsurları arasında.

Pratik fikirler ve kesintisiz iletişim

Yenilenen Skoda Rapid ve Rapid Spaceback’te, konfor ve eğlence sistemleri de zenginleşti. Bu çerçevede artık her iki modelde de Wi-fi bağlantısı sayesinde “kesintisiz iletişim” içinde yolculuk etmek mümkün olabilecek. Yeni Skoda Connect Sevices hizmeti, anında trafik bilgisinin yanı sıra yardım ve servislere bağlanma, online eğlence servislerini kullanma imkanı sunuyor. Skoda Connect uygulamasıyla da sürücü araçla ilgili bilgilere uzaktan da erişim sağlayabilecek, aracın navigasyon sistemine rota gönderebilecek, kalabalık bir park yerinde aracının nerede olduğunu akıllı telefonundan rahatlıkla bulabilecek. Bununla birlikte, yenilenen Rapid ve Rapid Spaceback’in arka koltuğunda oturanlar için de iki adet USB girişi opsiyonu eklendi. Bu sayede arka koltuktakiler de akıllı cihazlarını ya da tabletlerini rahatça şarj edebilecekler. Ayrıca her iki modelde de, isteğe bağlı olarak ön koltukların başlıklarının arka tarafına monte edilmiş iki adet tablet tutucuyla alınabilecek. Böylelikle arka koltukta oturanlar, wi-fi bağlantısı ve Arka Koltuk Eğlence sistemi aracılığıyla aracın eğlence sistemine bağlanabilecek, navigasyon sistemine tabletlerindeki rotayı aktarabilecekler.

Yenilenen motor yelpazesi

Rapid ile Rapid Spaceback’in motor seçenekleri de yenilendi ve genişledi. Özellikle yeni nesil küçük hacimli ve performanslı motor seçenekleri yelpazeye eklenirken, her iki modelin de yakıt ekonomisi artırıldı. İki farklı güçte 1.0 litre ve üç silindirli benzinli motor seçeneği, Rapid ailesinde ilk kez kullanılmaya başlandı. Turbo beslemeli motorlar 95 ve 110 PS güçlerinde. 95 PS’lik seçeneği 5 ileri manuel ya da 7 ileri DSG otomatik şanzımanla almak mümkün olacak. 110 PS’lik motorsa 6 ileri manuel şanzımana sahip. Bununla birlikte Rapid ile Rapid Spaceback’in 1.4 lt TSI (125 PS) benzinli motor seçeneği de bulunuyor. Bu motor, 7 ileri DSG otomatik şanzımanla kombine edilmiş.

Rapid ailesinin dizel motor seçenekleri ise 1.4 litre TDI (90 PS) ve kendisini kanıtlamış 1.6 lt TDI (116 PS). Bunlardan 1.4 lt TDI 5 ileri manuel veya 7 ileri DSG otomatik şanzımanla alınabilirken, 1.6 lt TDI seçeneğinde 5 ileri manuel vites kutusu bulunuyor.

Çek marka Rapid ve Rapid Spaceback SKODA Skoda yeni model Tolga Senyücel
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Previous ArticleSkoda’dan başarılı bayilere ödül
Next Article Oyder’de yeni bir dönem

Benzer Haberler

OMODA X’in örtüsü kaldırılıyor

4 Ekim 2026

işte yepyeni Hyundai Tucson

2 Ekim 2026

Eylülde otomotivde sert fren

2 Ekim 2026
Leave A Reply Cancel Reply


ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.

SON EKLENENLER

OMODA X’in örtüsü kaldırılıyor

4 Ekim 2026

işte yepyeni Hyundai Tucson

2 Ekim 2026

Eylülde otomotivde sert fren

2 Ekim 2026

Türkiye’ye özel üretilen Volvo geliyor

1 Ekim 2026

40 yıl sonra dizeli kaldırdı

30 Eylül 2026

Range Rover Sport elektriklendi

30 Eylül 2026

Daha Ioniq 3 çıkmadan aile genişliyor

28 Eylül 2026

Tofaş Stellantis dünyasında güçleniyor

27 Eylül 2026

Efsane elektrikli olarak 2027’de geliyor

27 Eylül 2026

1338 km ile dünya rekoru kırdı

25 Eylül 2026
BİLGİLER
  • Bize Ulaşın
  • Reklam
  • Gizlilik Politikası
  • Sık Kullanılanlara Ekle
SON EKLENENLER
  • OMODA X’in örtüsü kaldırılıyor
  • işte yepyeni Hyundai Tucson
  • Eylülde otomotivde sert fren

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.