Close Menu
  • HABERLER
  • YENİ MODEL
  • TEST / SÜRÜŞ
  • KAMPANYA
  • MAGAZİN
  • FUAR
  • MARKALAR
    • ALFA ROMEO
    • ALPINE
    • ASTON MARTIN
    • AUDI
    • BMW
    • BENTLEY
    • BUGATTI
    • BYD
    • CHERY
    • CITROEN
    • DACIA
    • DFSK
    • DS
    • FERRARI
    • FIAT
    • FORD
    • HONDA
    • HYUNDAI
    • INFINITI
    • JAGUAR
    • JEEP
    • KIA
    • LADA
    • LAMBORGHINI
    • LAND ROVER
    • LEXUS
    • LEAPMOTOR
    • MASERATI
    • MAZDA
    • MERCEDES
    • MG
    • MINI
    • MITSUBISHI
    • NISSAN
    • OPEL
    • PEUGEOT
    • PORSCHE
    • RENAULT
    • SEAT
    • SERES
    • SKODA
    • SKYWELL
    • SMART
    • SSANGYONG
    • SUBARU
    • SUZUKI
    • TESLA
    • TOGG
    • TOYOTA
    • VOLKSWAGEN
    • VOVAH
    • VOLVO
  • OTO PAZAR
  • DAHA FAZLASI
    • VİDEO HABER
    • TEKNOLOJİ
    • MOTOSİKLET
SON EKLENENLER

Çinli Freelander dünyaya yayılıyor

24 Ekim 2026

Ticariyle kafa kafaya çarpıştı

24 Ekim 2026

Pazar sayısını 99’a çıkartacak

24 Ekim 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • Çinli Freelander dünyaya yayılıyor
  • Ticariyle kafa kafaya çarpıştı
  • Pazar sayısını 99’a çıkartacak
  • Çarpışma testlerinde rekor kırdı
  • Filoların büyüklüğü 412 bin araca ulaştı
  • Dünyaya robot da satacak
  • Dokuz ayda 2.2 milyonu geçti
OtomobilportOtomobilport
  • HABERLER
  • YENİ MODEL
  • TEST / SÜRÜŞ
  • KAMPANYA
  • MAGAZİN
  • FUAR
  • MARKALAR
        • ALFA ROMEO
        • ALPINE
        • ASTON MARTIN
        • AUDI
        • BMW
        • BENTLEY
        • BYD
        • CITROEN
        • CHERY
        • BUGATTI
        • DACIA
        • DFSK
        • DS
        • FERRARI
        • FIAT
        • FORD
        • HONDA
        • HYUNDAI
        • INFINITI
        • JEEP
        • JAGUAR
        • KIA
        • LADA
        • LAMBORGHINI
        • LAND ROVER
        • LEAPMOTOR
        • LEXUS
        • MASERATI
        • MAZDA
        • MERCEDES
        • MG
        • MINI
        • MITSUBISHI
        • NISSAN
        • OPEL
        • PEUGEOT
        • PORSCHE
        • RENAULT
        • SEAT
        • SERES
        • SKODA
        • SKYWELL
        • SMART
        • SSANGYONG
        • TESLA
        • SUZUKI
        • SUBARU
        • TOGG
        • TOYOTA
        • VOLKSWAGEN
        • VOLVO
        • VOVAH
  • OTO PAZAR
  • DAHA FAZLASI
    • VİDEO HABER
    • TEKNOLOJİ
    • MOTOSİKLET
OtomobilportOtomobilport
Home»HABERLER»2023’te satışlarını ikiye katlayacak
HABERLER

2023’te satışlarını ikiye katlayacak

16 Ekim 2022Yorum yapılmamış
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Peugeot’nun 140 ülkeden sorumlu CEO’su Linda Jackson, Türkiye ziyaretinde marka için önemli açıklamalarda bulundu. Global ölçekte yaşanan çip sorununun önümüzdeki yıl büyük ölçekte sonlanmasını beklediklerini açıklayan Jackson, “Türkiye’deki ekibimizle yaptığımız yeni planları sonuna kadar destekliyorum. Şu anda pazar payımız yüzde 4 civarında.

Peugeot CEO’su Linda Jackson Linda Jackson: Birincisi çok haklısınız, doğru. Citroën, DS, Opel ve PEUGEOT yöneticileri geldi Türkiye’ye. Türkiye önemli olduğu için geldiler. Ben PEUGEOT CEO’su olarak 140 ülkeden sorumlu olduğumu söylemiştim. PEUGEOT dünyası içinde Türkiye bugün 140 ülke içinde 7. sırada yer alıyor. Fakat geçmişte 5. sıradaydı. Yani ben Türkiye’nin bu 7.’liğini tekrar 5.’liğe yükseltmek istiyorum.

Önümüzdeki sene PEUGEOT markası olarak Türkiye’de 57 bin adetlik bir satış gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.  Bu markamız adına Türkiye için bir rekor olacak. Şu anda gelecek sene tüm pazarın boyutunu bilmiyoruz ama 780 bin adetle kapanacağı varsayımıyla hareket edersek markamız için yüzde 7.3’lük bir pazar payı anlamına geliyor. Yani yüzde 8’e doğru giden yolda, yolumuzda ilerliyoruz” diye konuştu.

ELEKTRİKLİ e-2008 GELİYOR
“Biz aynı zamanda Türkiye’deki pazarın özelliklerine de baktık. Her zaman olduğu gibi geleceğe yatırım yapmakta devam ediyoruz” diye konuşan Jackson, “Türk pazarında SUV’ların önemini de görüyoruz. Satışlarımızın Türkiye’de yüzde 56’sı SUV satışlarından geliyor. Bu nedenle de ekim ayında öncelikle E-2008 lansmanına karar verdik. Hafif ticari araçlar da satışlarımızın yüzde 29’unu oluşturuyor. Aynı zamanda bizler de müşteri memnuniyeti açısından çok talepkârız. Ve ekibimizle bayilerle yakın çalışmalar yürüterek neredeyse yüzde 98’lik bir müşteri memnuniyet oranı yakaladık. Bu şekilde çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.
Linda Jackson, “Avrupa’daki toplam Stellantis markalarının hacimlerinin 3’te 1’ini, dünya hacminin ise 5’te 1’ini PEUGEOT markası gerçekleştiriyor. Bu 14 marka, bir markalar piramidi oluşturuyor ve çok keskin bir şekilde her markanın temsil ettiği değerler tanımlanmış durumda”
Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu, Peugeot CEO’su Linda Jackson Linda Jackson

PEUGEOT, elektrikli araçlara geçiş yolculuğuna 2019’da, E-208 ile başladı. 2021 itibariyle artık modellerimizin yüzde 70’inin bir elektrikli versiyonu ya plug in hibrid versiyonu mevcut. Önümüzdeki sene 2023’te genişletilmiş bir elektrikli araçlar yelpazesiyle boy göstereceğiz. Avrupa’da ürün gamımıza yeni E-208’in elektrikli versiyonun yanına, 2008 ve 5008’in de plug in hibrid versiyonlarıyla yeni E-308’i ekleyeceğiz. Bu geçiş dönemi içinde de çoklu bir enerji platformundan bahsediyoruz. Yani müşterilerimize adapte olma süreci tanıyacak, 2025 itibariyle de yüzde 100’ü ya şarj edilebilir elektrikli ya da tam elektrikli araçlar üreterek yola devam edeceğiz. Şimdi her pazarın elektrikli pazara geçiş anlamında farklı bir hızı var. Bazıları Avrupa Birliği’nin mevzuatına çok sıkı uyum sağlarken bazıları da Türkiye gibi, farklı bir hızla bu gelişimi sergiliyor. Türkiye’deki pazarın özelliklerine de baktık. Her zaman olduğu gibi geleceğe yatırım yapmakta devam ediyoruz. Türk pazarında SUV’ların önemini de görüyoruz. Satışlarımızın Türkiye’de yüzde 56’sı SUV satışlarından geliyor. Bu nedenle de ekim ayında öncelikle E-2008 lansmanına karar verdik. Hafif ticari araçlar da satışlarımızın yüzde 29’unu oluşturuyor.

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu, “Bugün PEUGEOT satışlarının sadece yüzde 11’ini filo müşterileri oluşturuyor. Önümüzdeki yılki 57 bin adetlik planda bu oranı yüzde 27’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Diğer taraftan Linda Hanım söylediği gibi ticari araç pazarı yine büyüme stratejimizin önemli bir parçasını oluşturuyor” açıklaması yaptı.

 

 

e-2008 Türkiye Manşet PEUGEOT Peugeot CEO PEUGEOT CEO’su Linda Jackson Peugeot Türkiye Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu Peugeot Türkiye satışı
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Previous ArticleOtomotivde kapasite kullanımı artıyor
Next Article Ev sahibi Paris’te büyük oynuyor

Benzer Haberler

Çinli Freelander dünyaya yayılıyor

24 Ekim 2026

Ticariyle kafa kafaya çarpıştı

24 Ekim 2026

Pazar sayısını 99’a çıkartacak

24 Ekim 2026
Leave A Reply Cancel Reply


ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.

SON EKLENENLER

Çinli Freelander dünyaya yayılıyor

24 Ekim 2026

Ticariyle kafa kafaya çarpıştı

24 Ekim 2026

Pazar sayısını 99’a çıkartacak

24 Ekim 2026

Çarpışma testlerinde rekor kırdı

23 Ekim 2026

Filoların büyüklüğü 412 bin araca ulaştı

23 Ekim 2026

Dünyaya robot da satacak

21 Ekim 2026

Dokuz ayda 2.2 milyonu geçti

20 Ekim 2026

18 Ekim 2026

Chery aileleri Çin’de buluşturuyor

17 Ekim 2026

Gösterişli lüks elektrikli bayilerde

16 Ekim 2026
BİLGİLER
  • Bize Ulaşın
  • Reklam
  • Gizlilik Politikası
  • Sık Kullanılanlara Ekle
SON EKLENENLER
  • Çinli Freelander dünyaya yayılıyor
  • Ticariyle kafa kafaya çarpıştı
  • Pazar sayısını 99’a çıkartacak

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.