Close Menu
  • HABERLER
  • YENİ MODEL
  • TEST / SÜRÜŞ
  • KAMPANYA
  • MAGAZİN
  • FUAR
  • MARKALAR
    • ALFA ROMEO
    • ALPINE
    • ASTON MARTIN
    • AUDI
    • BMW
    • BENTLEY
    • BUGATTI
    • BYD
    • CHERY
    • CITROEN
    • DACIA
    • DFSK
    • DS
    • FERRARI
    • FIAT
    • FORD
    • HONDA
    • HYUNDAI
    • INFINITI
    • JAGUAR
    • JEEP
    • KIA
    • LADA
    • LAMBORGHINI
    • LAND ROVER
    • LEXUS
    • LEAPMOTOR
    • MASERATI
    • MAZDA
    • MERCEDES
    • MG
    • MINI
    • MITSUBISHI
    • NISSAN
    • OPEL
    • PEUGEOT
    • PORSCHE
    • RENAULT
    • SEAT
    • SERES
    • SKODA
    • SKYWELL
    • SMART
    • SSANGYONG
    • SUBARU
    • SUZUKI
    • TESLA
    • TOGG
    • TOYOTA
    • VOLKSWAGEN
    • VOVAH
    • VOLVO
  • OTO PAZAR
  • DAHA FAZLASI
    • VİDEO HABER
    • TEKNOLOJİ
    • MOTOSİKLET
SON EKLENENLER

Taksiciler bu kampanyayı sevecek

18 Eylül 2026

Hannover’de gövde gösterisi yapıyor

14 Eylül 2026

WRC’de Türkkan dünya şampiyonu

14 Eylül 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • Taksiciler bu kampanyayı sevecek
  • Hannover’de gövde gösterisi yapıyor
  • WRC’de Türkkan dünya şampiyonu
  • Otomotivde kayıplar derinleşiyor
  • Su altında çalışan benzinli geliştirildi
  • Fransız aslanından sanata destek
  • Beşiktaş’ın otomotiv sponsoru Opel
  • Hidrojen teknolojisi ağır ticarilerde
OtomobilportOtomobilport
  • HABERLER
  • YENİ MODEL
  • TEST / SÜRÜŞ
  • KAMPANYA
  • MAGAZİN
  • FUAR
  • MARKALAR
        • ALFA ROMEO
        • ALPINE
        • ASTON MARTIN
        • AUDI
        • BMW
        • BENTLEY
        • BYD
        • CITROEN
        • CHERY
        • BUGATTI
        • DACIA
        • DFSK
        • DS
        • FERRARI
        • FIAT
        • FORD
        • HONDA
        • HYUNDAI
        • INFINITI
        • JEEP
        • JAGUAR
        • KIA
        • LADA
        • LAMBORGHINI
        • LAND ROVER
        • LEAPMOTOR
        • LEXUS
        • MASERATI
        • MAZDA
        • MERCEDES
        • MG
        • MINI
        • MITSUBISHI
        • NISSAN
        • OPEL
        • PEUGEOT
        • PORSCHE
        • RENAULT
        • SEAT
        • SERES
        • SKODA
        • SKYWELL
        • SMART
        • SSANGYONG
        • TESLA
        • SUZUKI
        • SUBARU
        • TOGG
        • TOYOTA
        • VOLKSWAGEN
        • VOLVO
        • VOVAH
  • OTO PAZAR
  • DAHA FAZLASI
    • VİDEO HABER
    • TEKNOLOJİ
    • MOTOSİKLET
OtomobilportOtomobilport
Home»HABERLER»Elektrikli Volvo EX30 2025’te geliyor
HABERLER

Elektrikli Volvo EX30 2025’te geliyor

16 Ağustos 2024Yorum yapılmamış
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Premium SUV’de liderliğini sürdüren Volvo Car Türkiye, premium plug-in hibrit satışlarında %62’lik bir pazar payı ile bu motor tipinde en çok satan marka oldu. Marka yüzde 100 elektrikli EX30’u 2025 ortasında ithal edecek.

Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Alican Emiroğlu, Türkiye’nin 2023 yılında elde ettiği başarıyı 2024 yılında da premium segmentte SUV lideri olarak sürdürdüğünü belirterek, globalde de büyük bir başarı yakaladıklarını ifade etti. Emiroğlu, “Volvo Car Türkiye geçtiğimiz yıl şimdiye kadarki en büyük satış başarısını kaydetti. Aynı başarılı ivmeyi bu yıl da artırarak rekor satış rakamlarına ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Volvo Car Çek Cumhuriyeti Genel Müdürlüğü görevini başarıyla sürdürdükten sonra, uluslararası deneyim kazanarak Türkiye’ye dönen Alican Emiroğlu, Volvo Car Türkiye Genel Müdürü olarak yeni pozisyonunda görevine başladı.

Volvo Car Türkiye’nin 2023 yılında tüm zamanların rekorunu kırarak 11.646 adetlik satışla önemli bir başarıya imza attığının altını çizen Emiroğlu; “Bu başarıyı 2024 yılında da sürdürmeyi hedefliyoruz. 2024 yılında ilk 7 ayda 7.614 adet satış gerçekleştirerek, geçen yıla kıyasla sunulan segment payımızı yüzde 16,10’dan yüzde 19,8’e çıkardık. Toplam binek pazarında ise geçen yıl yüzde 1,2 pazar payını artırarak, 2024 ilk 7 ayda %1,42 ile rekor bir pazar payına ulaştık” dedi.

Avrupa’da En Hızlı Büyüyen Marka

Volvo Cars’ın globalde 2024 yılının ilk 7 ayında, bir önceki yıla oranla %13’lük bir büyüme ile toplam 445.520 adetlik bir satış rakamına ulaştığını ifade eden Alican Emiroğlu; “Global satışların %45’i Plug-in Hybrid ve tamamen elektrikli olan şarj edilebilir otomobillerden oluşuyor. Globalde tamamen elektrikli satış adetleri önceki yıla göre %62’lik bir artış ile 104.890 adede ulaştı.

Üretim yeri Çin olan yüzde 100 elektrikli Volvo EX30, uygulanan tarife ve yaptırımlar nedeniyse ülkemize gelemiyordu. 2025 yılı ortasından itibaren Belçika’nın Gent şehrindeki fabrikada üretilecek model Türkiye’ye gelecek.

Avrupa’da ise toplam satışlarda %33’lük bir büyüme kaydeden Volvo Cars, Avrupa’da 2024 yılında ilk 6 ayda en hızlı büyüyen marka oldu. Avrupa satışlarının %64’ü plug-in hybrid ve tamamen elektrikli modeller oluşuyor.  Plug-in hybrid modellerde segmentteki liderliğini korumaya devam eden Volvo Cars, Avrupa pazarında plug-in hybrid modeller içinde XC60 PHEV en çok tercih edilen model oldu” dedi.

Alican Emiroğlu, premium SUV segmenti hakkında bilgiler vererek bu segmentte lider konumda olduklarını ifade etti. Emiroğlu; “Volvo Car Türkiye olarak, C-SUV segmentinde yer alan XC40/EX40 ve C40/EC40 modellerimizle 2 bin 414 adet satış gerçekleştirdik ve segmentte %19’luk pazar payı elde ederek C-SUV segmentinde ikinci olduk. D-SUV segmentinde ise XC60 modeli ile %30 pazar payı elde ederek segment ikinciliğini üstlendik. XC60 ile son dört yıldır D-SUV segmentinde lider konumumuzu sürdürerek bu yılı da segment lideri olarak tamamlamayı hedefliyoruz” dedi. Beş yıldır üst üste E-SUV segmentinde XC90 modeli ile liderliğini devam ettiren marka, %44,25’lik pazar payı ile 2024 yılında da segment liderliğini sürdürüyor.

Volvo Car Türkiye 2024 yılının ilk 7 ayında gerçekleştirdiği 5.405 adetlik SUV satışı ile premium segmentteki toplam satış payını %27’ye ulaştırdı ve premium SUV’de pazar liderliğini üstlendi. Premium segmentte plug-in hibrit (PHEV) satışlarında ise %62’lik bir pazar payına sahip olan Volvo, bu motor tipinde en çok satan marka olarak öne çıkıyor. XC90 PHEV ve XC60 PHEV modelleriyle bu başarıya ulaşan Volvo Car Türkiye, plug-in hybrid ve tamamen elektrikli otomobil satışlarında %40’lık bir oranla bu yılı kapatmayı hedefliyor. Buna bağlı olarak artan araç parkımızla beraber, servis ziyaretlerimizde de 2021 yılına oranla 2024 yılı sonunda %56’lık bir büyüme öngörüyoruz. 18 lokasyonda 34 yetkili serviste 208 teknisyenle hizmet veren kadromuzun bünyesinde yer alan 41 teknisyen de özellikle elektrikli araçlar konusunda uzmanlaşmış durumda. Bu doğrultuda, servis ağımızın kapasitesini artırıp, insan kaynağını güçlendirerek ve kaliteye odaklanarak müşterilere en iyi deneyimi sunmayı amaçlıyoruz” diyerek sürdürdü.

Elektrifikasyon ve Sürdürülebilirlik

Sürdürülebilirlik ve elektrifikasyon vizyonu çerçevesinde, 2030 yılı itibariyle tamamen elektrikli otomobillere geçmeyi planlayan Volvo Cars’ın  2040 yılına kadar da iklim nötr bir şirket olmayı hedeflediğini ifade eden Alican Emiroğlu; “Bu doğrultuda mevcut süreçlerini iyileştirmeye odaklanıyor, 2025 yılı için iklim eylem planı ve döngüsel ekonomi alanında çalışmalara devam ediyoruz. 2025 yılı itibariyle global satışlarımızın yüzde 50’sinin tamamen elektrikli otomobillerden olmasını planlarken, otomobil başına düşen karbon ayak izini de yüzde 40 oranında azaltmayı hedefliyoruz” dedi.

Premium Segmentte Büyümeyi Hedefliyor

Plug-in hybrid ve tamamen elektrikli otomobil satışlarında %40’lık bir oranla bu yılı kapatmayı hedefleyen Volvo Car Türkiye, 2025 yılında bu potansiyeli %60’ın üzerine çıkarmayı planlıyor. Premium segmentte büyüme stratejisi hakkında konuşan Alican Emiroğlu “Bu yılı geçtiğimiz yılın üzerinde güçlü bir satış adediyle kapatmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yıllarda da sürdürülebilir büyüme stratejimizi koruyarak, premium segmentteki artan ivmemizi yeni modellerle pekiştirmeyi ve daha yüksek satış rakamlarına ulaşmayı amaçlıyoruz. Volvo olarak, sürdürülebilirlik vizyonumuz ve müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımımızla, premium segmentteki konumumuzu daha da güçlendireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

2023 volvo Cars Global açıklama Belçika Gent Volvo fabrikası Manşet VOLVO Volvo 2024 satışları Volvo 2025 Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Alican Emiroğlu Volvo Cars Volvo Türkiye
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Previous Article69 sıra birden yükseldi
Next Article Yerli elektriklinin test üretimi başladı

Benzer Haberler

Taksiciler bu kampanyayı sevecek

18 Eylül 2026

Hannover’de gövde gösterisi yapıyor

14 Eylül 2026

WRC’de Türkkan dünya şampiyonu

14 Eylül 2026
Leave A Reply Cancel Reply


ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.

SON EKLENENLER

Taksiciler bu kampanyayı sevecek

18 Eylül 2026

Hannover’de gövde gösterisi yapıyor

14 Eylül 2026

WRC’de Türkkan dünya şampiyonu

14 Eylül 2026

Otomotivde kayıplar derinleşiyor

13 Eylül 2026

Su altında çalışan benzinli geliştirildi

13 Eylül 2026

Fransız aslanından sanata destek

12 Eylül 2026

Beşiktaş’ın otomotiv sponsoru Opel

11 Eylül 2026

Hidrojen teknolojisi ağır ticarilerde

11 Eylül 2026

Elektrikli 14 hibrit 21 milyon TL

10 Eylül 2026

Elektrikli Polo ilk çeyrekte Türkiye’de

9 Eylül 2026
BİLGİLER
  • Bize Ulaşın
  • Reklam
  • Gizlilik Politikası
  • Sık Kullanılanlara Ekle
SON EKLENENLER
  • Taksiciler bu kampanyayı sevecek
  • Hannover’de gövde gösterisi yapıyor
  • WRC’de Türkkan dünya şampiyonu

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.