Close Menu
  • HABERLER
  • YENİ MODEL
  • TEST / SÜRÜŞ
  • KAMPANYA
  • MAGAZİN
  • FUAR
  • MARKALAR
    • ALFA ROMEO
    • ALPINE
    • ASTON MARTIN
    • AUDI
    • BMW
    • BENTLEY
    • BUGATTI
    • BYD
    • CHERY
    • CITROEN
    • DACIA
    • DFSK
    • DS
    • FERRARI
    • FIAT
    • FORD
    • HONDA
    • HYUNDAI
    • INFINITI
    • JAGUAR
    • JEEP
    • KIA
    • LADA
    • LAMBORGHINI
    • LAND ROVER
    • LEXUS
    • LEAPMOTOR
    • MASERATI
    • MAZDA
    • MERCEDES
    • MG
    • MINI
    • MITSUBISHI
    • NISSAN
    • OPEL
    • PEUGEOT
    • PORSCHE
    • RENAULT
    • SEAT
    • SERES
    • SKODA
    • SKYWELL
    • SMART
    • SSANGYONG
    • SUBARU
    • SUZUKI
    • TESLA
    • TOGG
    • TOYOTA
    • VOLKSWAGEN
    • VOVAH
    • VOLVO
  • OTO PAZAR
  • DAHA FAZLASI
    • VİDEO HABER
    • TEKNOLOJİ
    • MOTOSİKLET
SON EKLENENLER

Satışlarını yüzde 123 artırdı

27 Ekim 2026

Çinli Freelander dünyaya yayılıyor

24 Ekim 2026

Ticariyle kafa kafaya çarpıştı

24 Ekim 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • Satışlarını yüzde 123 artırdı
  • Çinli Freelander dünyaya yayılıyor
  • Ticariyle kafa kafaya çarpıştı
  • Pazar sayısını 99’a çıkartacak
  • Çarpışma testlerinde rekor kırdı
  • Filoların büyüklüğü 412 bin araca ulaştı
  • Dünyaya robot da satacak
  • Dokuz ayda 2.2 milyonu geçti
OtomobilportOtomobilport
  • HABERLER
  • YENİ MODEL
  • TEST / SÜRÜŞ
  • KAMPANYA
  • MAGAZİN
  • FUAR
  • MARKALAR
        • ALFA ROMEO
        • ALPINE
        • ASTON MARTIN
        • AUDI
        • BMW
        • BENTLEY
        • BYD
        • CITROEN
        • CHERY
        • BUGATTI
        • DACIA
        • DFSK
        • DS
        • FERRARI
        • FIAT
        • FORD
        • HONDA
        • HYUNDAI
        • INFINITI
        • JEEP
        • JAGUAR
        • KIA
        • LADA
        • LAMBORGHINI
        • LAND ROVER
        • LEAPMOTOR
        • LEXUS
        • MASERATI
        • MAZDA
        • MERCEDES
        • MG
        • MINI
        • MITSUBISHI
        • NISSAN
        • OPEL
        • PEUGEOT
        • PORSCHE
        • RENAULT
        • SEAT
        • SERES
        • SKODA
        • SKYWELL
        • SMART
        • SSANGYONG
        • TESLA
        • SUZUKI
        • SUBARU
        • TOGG
        • TOYOTA
        • VOLKSWAGEN
        • VOLVO
        • VOVAH
  • OTO PAZAR
  • DAHA FAZLASI
    • VİDEO HABER
    • TEKNOLOJİ
    • MOTOSİKLET
OtomobilportOtomobilport
Home»HABERLER»Elektrikli satışlarını ikiye katladı
HABERLER

Elektrikli satışlarını ikiye katladı

19 Mart 2023Yorum yapılmamış
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

BORUSAN Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği BMW, MINI ve BMW Motorrad markalarını bünyesinde barındıran BMW Group, 2022’de rekor kırdı. BMW Group, 2022’yi 2 milyon 399 bin 632 adet araç satışıyla tamamladı. Bu dönemde MINI ve Rolls-Royce satışları 298 bin 943 seviyesinde gerçekleşirken BMW, 2 milyon 100 bin 689 aracı sahipleriyle buluşturdu. BMW Motorrad ise yıl boyunca 202 bin 895 motosiklet teslimatı gerçekleştirdi. Grubun toplam gelirleri 2022’de yüzde 28.2 artarak 142 milyar 610 milyon euroya ulaştı. Grubun elektrikli araç satışlarıysa yüzde 107,7 yükseldi.  Grubun tamamen elektrikli ve hibrit motorlu araç satışlarının toplamı 433 bin 792 olurken, yüzde 100 elektrikli satışı 215 bin 752 adet olarak kayıtlara geçti.

Münih merkezli üreticinin yalnızca elektrikli yeni platformuna dayalı ilk BMW modellerinin ön üretiminin 2024 sonbaharında başlayacağı geçen yıl temmuz ayında CEO Oliver Zipse tarafından açıklanmıştı.

BMW Group, 2022 yılı finansal toplantısında önümüzdeki dönemde tamamen elektrikli model gamında ve satışlarında dik bir büyüme yörüngesi öngördüğünü de açıkladı. 2023’te BMW Group toplam araç teslimatlarının yüzde 15’ini tamamen elektrikli modellerden oluşturmayı hedefliyor. 2024’te grubun yeni otomobillerinin en az beşte birinin tamamen elektrikli olması planlanıyor. 2025 yılına kadar ise teslim edilen her dört yeni otomobilden biri tamamen elektrikli olacak. Ayrıca BMW Group 2026’ya kadar gerçekleştirdiği araç teslimatlarında elektrikli otomobil payının toplam satışların üçte birini oluşturmasını hedefliyor. Son olarak grup NEUE KLASSE’nin pazara sunulacağı dönemde hammadde fiyatlarındaki değişimin ve gelişimin, şarj alt yapısındaki ilerleyişin hızlarına bağlı olarak 2030 senesinde yüzde 50’lik bir tamamen elektrikli araç payına ulaşmasını bekliyor. Böylelikle grup bu döneme kadar 10 milyon adetlik elektrikli araç teslimatını aşmayı hedefliyor. 2023’te BMW Group’un büyümesini tamamen elektrikli modeller sırtlanacak. Yeni BMW 7 Serisi ve Yeni BMW X7 ile Rolls-Royce ürün gamında gerçekleşen yenilikler gibi… BMW Group otomotiv dünyasının en üst segmenti bu sınıfta iki haneli büyüme hedefliyor.

Head-Up Display Teknolojisinin Geleceği Las Vegas’ta düzenlenen CES fuarında zamanın ötesinde teknolojileriyle akıllara kazınan BMW Group’un son ürünü BMW i Vision Dee’nin eşsiz özellikleri BMW ürün gamına yayılıyor. BMW i Vision Dee’nin ön camının tüm genişliği boyunca uzanan Head-up Display ve camlara yansıyan, dış dünya ile iletişim sağlayan animasyonlar NEUE KLASSE’ye bir bakış olarak değerlendiriliyor. Bu özellikler NEUE KLASSE modellerinde “BMW Panaromic Vision” olarak sunulacak.

eDrive Teknolojisinin En Yenisi Geliyor

BMW Group’un elektrik dönüşümünün yansıması olan ürün gamındaki köklü değişime ek, araştırma ve geliştirme harcamaları da dikkat çekiyor. Group 2022’de Ar-Ge’ye 6 milyar 624 milyon Euro kaynak sağladı. Ar-Ge giderlerinin başında ise yeni modeller, NEUE KLASSE ve 6. nesil eDrive teknolojileri bulunuyor. Bunlara ek olarak modellerin dijitalizasyonu ile otonom sürüşe de yatırımlar gerçekleştirildi.

Hidrojen Yakıt Hücresi Teknolojisi Üzerine Çalışmalar Devam Ediyor

BMW Group dünya çapındaki tüm pazarların, gelecek 10 yılda tamamen elektrikli mobiliteye geçmesi için gerekli koşullara sahip olmayacağını varsayıyor. Bu nedenle CO₂’nin azaltılmasına katkıda bulunmak için bir dizi yüksek verimli geleneksel motor teknolojisine ihtiyaç duyulacağını belirtiyor. BMW Group, sürdürülebilir bireysel hareketlilik için ek bir seçenek olarak hidrojen yakıt hücresi teknolojisinin geliştirilmesinde sürekli olarak ilerleme kaydediyor. Gelecek 10 yılın ikinci yarısından itibaren pazar gereksinimlerine ve koşullarına bağlı potansiyel üretim araçları için fırsat görüyor.  2023’ün ilk çeyreğinde, BMW iX5 Hydrogen’in pilot versiyonları ilk kez uluslararası medya temsilcilerinin beğenisine sunuldu. Filo şu anda çeşitli hedef gruplar için gösteri ve test amacıyla uluslararası alanlarda kullanılıyor. BMW iX5 Hydrogene WLTP döngüsünde 504 km’lik bir menzil sağlıyor.

BMW BMW iX5 Hydrogen Borusan oto Borusan otomotiv CEO Oliver Zipse Manşet MINI ve BMW Motorrad n BMW Group NEUE KLASSE
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Previous Article953 bin TL’den başlıyor
Next Article Sürücünün kalbini de dinleyecek

Benzer Haberler

Satışlarını yüzde 123 artırdı

27 Ekim 2026

Çinli Freelander dünyaya yayılıyor

24 Ekim 2026

Ticariyle kafa kafaya çarpıştı

24 Ekim 2026
Leave A Reply Cancel Reply


ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.

SON EKLENENLER

Satışlarını yüzde 123 artırdı

27 Ekim 2026

Çinli Freelander dünyaya yayılıyor

24 Ekim 2026

Ticariyle kafa kafaya çarpıştı

24 Ekim 2026

Pazar sayısını 99’a çıkartacak

24 Ekim 2026

Çarpışma testlerinde rekor kırdı

23 Ekim 2026

Filoların büyüklüğü 412 bin araca ulaştı

23 Ekim 2026

Dünyaya robot da satacak

21 Ekim 2026

Dokuz ayda 2.2 milyonu geçti

20 Ekim 2026

18 Ekim 2026

Chery aileleri Çin’de buluşturuyor

17 Ekim 2026
BİLGİLER
  • Bize Ulaşın
  • Reklam
  • Gizlilik Politikası
  • Sık Kullanılanlara Ekle
SON EKLENENLER
  • Satışlarını yüzde 123 artırdı
  • Çinli Freelander dünyaya yayılıyor
  • Ticariyle kafa kafaya çarpıştı

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.