Close Menu
  • HABERLER
  • YENİ MODEL
  • TEST / SÜRÜŞ
  • KAMPANYA
  • MAGAZİN
  • FUAR
  • MARKALAR
    • ALFA ROMEO
    • ALPINE
    • ASTON MARTIN
    • AUDI
    • BMW
    • BENTLEY
    • BUGATTI
    • BYD
    • CHERY
    • CITROEN
    • DACIA
    • DFSK
    • DS
    • FERRARI
    • FIAT
    • FORD
    • HONDA
    • HYUNDAI
    • INFINITI
    • JAGUAR
    • JEEP
    • KIA
    • LADA
    • LAMBORGHINI
    • LAND ROVER
    • LEXUS
    • LEAPMOTOR
    • MASERATI
    • MAZDA
    • MERCEDES
    • MG
    • MINI
    • MITSUBISHI
    • NISSAN
    • OPEL
    • PEUGEOT
    • PORSCHE
    • RENAULT
    • SEAT
    • SERES
    • SKODA
    • SKYWELL
    • SMART
    • SSANGYONG
    • SUBARU
    • SUZUKI
    • TESLA
    • TOGG
    • TOYOTA
    • VOLKSWAGEN
    • VOVAH
    • VOLVO
  • OTO PAZAR
  • DAHA FAZLASI
    • VİDEO HABER
    • TEKNOLOJİ
    • MOTOSİKLET
SON EKLENENLER

Trafikte fark 6 kata çıktı

5 Kasım 2026

20 bin euronun altında satılacak

5 Kasım 2026

Iveco artık Hintlilerin

4 Kasım 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • Trafikte fark 6 kata çıktı
  • 20 bin euronun altında satılacak
  • Iveco artık Hintlilerin
  • Çok eleştirildi ama hemen tükendi
  • En büyük hissedar Varlık Fonu
  • Ekimde kayıp büyüdü
  • VW Caddy bayilerde
  • En büyük sorun nakit akışı
OtomobilportOtomobilport
  • HABERLER
  • YENİ MODEL
  • TEST / SÜRÜŞ
  • KAMPANYA
  • MAGAZİN
  • FUAR
  • MARKALAR
        • ALFA ROMEO
        • ALPINE
        • ASTON MARTIN
        • AUDI
        • BMW
        • BENTLEY
        • BYD
        • CITROEN
        • CHERY
        • BUGATTI
        • DACIA
        • DFSK
        • DS
        • FERRARI
        • FIAT
        • FORD
        • HONDA
        • HYUNDAI
        • INFINITI
        • JEEP
        • JAGUAR
        • KIA
        • LADA
        • LAMBORGHINI
        • LAND ROVER
        • LEAPMOTOR
        • LEXUS
        • MASERATI
        • MAZDA
        • MERCEDES
        • MG
        • MINI
        • MITSUBISHI
        • NISSAN
        • OPEL
        • PEUGEOT
        • PORSCHE
        • RENAULT
        • SEAT
        • SERES
        • SKODA
        • SKYWELL
        • SMART
        • SSANGYONG
        • TESLA
        • SUZUKI
        • SUBARU
        • TOGG
        • TOYOTA
        • VOLKSWAGEN
        • VOLVO
        • VOVAH
  • OTO PAZAR
  • DAHA FAZLASI
    • VİDEO HABER
    • TEKNOLOJİ
    • MOTOSİKLET
OtomobilportOtomobilport
Home»HABERLER»Elektrikli Jeep Avenger 2023’te Türkiye’de
HABERLER

Elektrikli Jeep Avenger 2023’te Türkiye’de

21 Ekim 2022Yorum yapılmamış
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Jeep’in dünyada sıfır emisyonlu lider SUV markası olma yolundaki küresel elektrifikasyon stratejisinin önemli bir adımını temsil eden modeli “Avenger”, Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Avrupa pazarlarına uygun kompakt boyutları ve teknolojik özellikleriyle Jeep’in tamamen elektrikli araçlar ürün gamına öncülük eden Avenger, WLTP döngüsünde 400 km, şehir kullanımında ise 550 km’ye varan menzil sunacak.

2024 yılına kadar Jeep ürün gamında yer alan ve en çok satan model olmasını beklenen Jeep Avenger,  Türkiye yolları ile 2023’ün ikinci çeyreğinde buluşacak.

Jeep Avenger’da standart olarak yer alan Selec-Terrain® ve Eğim İniş Kontrolü, otomobilin yerden yüksek yapısının ve üstün yaklaşma ve uzaklaşma açılarının da sayesinde ona gelişmiş beceriler sağlıyor. Jeep Avenger, yeni bir elektrikli motor ile yeni bir bataryayı birleştiren yeni nesil 400 Volt elektrikli güç-aktarma sistemi ile donatılıyor. Hızlı şarj noktalarında DC 100 kW Mod 4 kablo ile 30 km sürüş menzili için, sadece 3 dakika şarj yeterli oluyor. Ayrıca, bataryalar yüzde 20’den yüzde 80’e yalnızca 24 dakikalık bir sürede şarj oluyor. Tüm bu özellikler onu, sınıfındaki geleneksel oyuncular dışında Jeep marka sıfır emisyonlu bir alternatif arayanlar için cazip bir seçenek haline getiriyor. Kompakt boyutları, geniş iç mekanı ile Jeep Avenger, modern bir tasarım arayan aktif yaşam tarzına sahip kullanıcıları hedefliyor.

Paris’te düzenlenen basın tanıtımında “Yeni Jeep Avenger, Avrupa’da tanıtılacak tamamen yeni ve elektrikli Jeep ürün gamının ilk modeli. Avenger; bu yönü ile markamız için önemli bir kilometre taşını temsil ediyor.” şeklinde konuşan Jeep CEO’su Christian Meunier “Avenger, Avrupa pazarlarının beklentilerine uygun niteliklerle üstün Jeep kabiliyetini sunuyor. Burada, Paris’te, aklımızda net bir hedefle, yeni tamamen elektrikli 4×4 özellikli Jeep modellerinden oluşan eksiksiz bir portföyümüz olduğunu gösterdik. Dünyanın bir numaralı elektrikli SUV markası olmak Sıfır Emisyon Özgürlüğü misyonumuza ulaşmak için yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

Jeep markasını B-SUV segmentinde temsil eden Renegade modelinin altında konumlandırılan Avenger 4 metre uzunluğunda ve bir kompakt SUV olarak hacim açısından Avrupa’nın en büyük ikinci segmenti olan ve hızla büyüyen B-SUV segmentinde yer alıyor.B-SUV segmentinin 2023 yılında yıllık toplam 2,2 milyon satışa ulaşması bekleniyor. Bu, Avrupa’da satılan her beş araçtan birine denk geliyor. 2024 yılına kadar Jeep ürün gamında yer alan ve en çok satan model olmasını beklenen ve  Avrupa’da gelecek yıl satışa sunulacak Jeep Avenger,  Türkiye yolları ile 2023’ün ikinci çeyreğinde buluşacak.

Yüksek güç ve tork seviyesiyle hem asfalt, hem de asfalt dışı yollarda üstün sürüş keyfi sunacak olan Jeep Avenger, yeni bir elektrikli motor ve yeni bir bataryayı bir araya getiren yeni nesil bir elektrikli güç-aktarma sistemiyle yollara çıkmaya hazırlanıyor. Avenger’ın kalbinde bulunan ikinci nesil 400 Volt elektrikli güç-aktarma sistemi, Stellantis ve Nidec Leroy-Somer Holding arasındaki ortak girişim olan Emotors tarafından sunuluyor. 156 HP’ye karşılık gelen 115 kW güç ve 260 Nm tork üretiyor.

Avanger’daki yine Stellantis tarafından üretilen yeni 54 kWh kapasiteli batarya, yüksek enerji yoğunluğu ile nominal ve kullanılabilir enerji arasında mükemmel bir oran sunuyor. NMC 811 Lityum-İyon kimyasını kullanan batarya 17 modül ve 102 hücreden oluşuyor.

Şehir döngüsünde 550 km ve WLTP döngüsünde ise 400 km menzil sağlıyor. Son derece kompakt bir yapıya sahip olan 2 milyon kilometrenin üzerinde test edilen batarya, ön ve arka koltukların altında yer alıyor. Avenger, hızlı şarj noktalarında DC 100 kW Mod 4 kablo ile 30 km sürüş menzili için 3 dakikada şarj oluyor. Ayrıca, bataryalar yüzde 20’den yüzde 80’e sadece 24 dakikalık sürede şarj edilebiliyor. Avenger bu özellikleriyle; Avrupalı kullanıcıların günde ortalama 30 km yol kat ettiği göz önünde bulundurulduğunda şarj etmeden günlerce sürüşe imkan sunuyor.

ilk elektrikli Jeep Avanger JEEP Jeep Avenger Jeep CEO’su Christian Meunier “Avenger Manşet Türkiye
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Previous Article10 kere Martı kullan aracını paylaş
Next Article Türkiye traktörde dünya dördüncüsü

Benzer Haberler

Trafikte fark 6 kata çıktı

5 Kasım 2026

20 bin euronun altında satılacak

5 Kasım 2026

Iveco artık Hintlilerin

4 Kasım 2026
Leave A Reply Cancel Reply


ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.

SON EKLENENLER

Trafikte fark 6 kata çıktı

5 Kasım 2026

20 bin euronun altında satılacak

5 Kasım 2026

Iveco artık Hintlilerin

4 Kasım 2026

Çok eleştirildi ama hemen tükendi

4 Kasım 2026

En büyük hissedar Varlık Fonu

3 Kasım 2026

Ekimde kayıp büyüdü

3 Kasım 2026

VW Caddy bayilerde

2 Kasım 2026

En büyük sorun nakit akışı

1 Kasım 2026

VW yatırımda Çin modeli masada

1 Kasım 2026

Yüksek mühendislik yüksek menzil

1 Kasım 2026
BİLGİLER
  • Bize Ulaşın
  • Reklam
  • Gizlilik Politikası
  • Sık Kullanılanlara Ekle
SON EKLENENLER
  • Trafikte fark 6 kata çıktı
  • 20 bin euronun altında satılacak
  • Iveco artık Hintlilerin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.