Close Menu
  • HABERLER
  • YENİ MODEL
  • TEST / SÜRÜŞ
  • KAMPANYA
  • MAGAZİN
  • FUAR
  • MARKALAR
    • ALFA ROMEO
    • ALPINE
    • ASTON MARTIN
    • AUDI
    • BMW
    • BENTLEY
    • BUGATTI
    • BYD
    • CHERY
    • CITROEN
    • DACIA
    • DFSK
    • DS
    • FERRARI
    • FIAT
    • FORD
    • HONDA
    • HYUNDAI
    • INFINITI
    • JAGUAR
    • JEEP
    • KIA
    • LADA
    • LAMBORGHINI
    • LAND ROVER
    • LEXUS
    • LEAPMOTOR
    • MASERATI
    • MAZDA
    • MERCEDES
    • MG
    • MINI
    • MITSUBISHI
    • NISSAN
    • OPEL
    • PEUGEOT
    • PORSCHE
    • RENAULT
    • SEAT
    • SERES
    • SKODA
    • SKYWELL
    • SMART
    • SSANGYONG
    • SUBARU
    • SUZUKI
    • TESLA
    • TOGG
    • TOYOTA
    • VOLKSWAGEN
    • VOVAH
    • VOLVO
  • OTO PAZAR
  • DAHA FAZLASI
    • VİDEO HABER
    • TEKNOLOJİ
    • MOTOSİKLET
SON EKLENENLER

15 bin euroluk Agila mı geliyor

28 Ekim 2026

Satışlarını yüzde 123 artırdı

27 Ekim 2026

Çinli Freelander dünyaya yayılıyor

24 Ekim 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • 15 bin euroluk Agila mı geliyor
  • Satışlarını yüzde 123 artırdı
  • Çinli Freelander dünyaya yayılıyor
  • Ticariyle kafa kafaya çarpıştı
  • Pazar sayısını 99’a çıkartacak
  • Çarpışma testlerinde rekor kırdı
  • Filoların büyüklüğü 412 bin araca ulaştı
  • Dünyaya robot da satacak
OtomobilportOtomobilport
  • HABERLER
  • YENİ MODEL
  • TEST / SÜRÜŞ
  • KAMPANYA
  • MAGAZİN
  • FUAR
  • MARKALAR
        • ALFA ROMEO
        • ALPINE
        • ASTON MARTIN
        • AUDI
        • BMW
        • BENTLEY
        • BYD
        • CITROEN
        • CHERY
        • BUGATTI
        • DACIA
        • DFSK
        • DS
        • FERRARI
        • FIAT
        • FORD
        • HONDA
        • HYUNDAI
        • INFINITI
        • JEEP
        • JAGUAR
        • KIA
        • LADA
        • LAMBORGHINI
        • LAND ROVER
        • LEAPMOTOR
        • LEXUS
        • MASERATI
        • MAZDA
        • MERCEDES
        • MG
        • MINI
        • MITSUBISHI
        • NISSAN
        • OPEL
        • PEUGEOT
        • PORSCHE
        • RENAULT
        • SEAT
        • SERES
        • SKODA
        • SKYWELL
        • SMART
        • SSANGYONG
        • TESLA
        • SUZUKI
        • SUBARU
        • TOGG
        • TOYOTA
        • VOLKSWAGEN
        • VOLVO
        • VOVAH
  • OTO PAZAR
  • DAHA FAZLASI
    • VİDEO HABER
    • TEKNOLOJİ
    • MOTOSİKLET
OtomobilportOtomobilport
Home»HABERLER»Korona bu kez rota değiştirdi
HABERLER

Korona bu kez rota değiştirdi

15 Haziran 2020Yorum yapılmamış
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Dünyanın en büyük ve zorlu rallilerinden olan TransAnatolia bu yıl 15-22 Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu yıl için planlanan rota Covid-19 önlemleri nedeniyle değiştirildi. TransAnatolia’nın 10.yılı olması nedeniyle İstanbul’dan başlayacak yeni rota; Bolu Abant, Haymana ve Karadağ’a kadar devam edecek ve aynı şekilde dönüş rotasıyla Şile’de son bulacak. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Türkiye Motosiklet Federasyonu desteğiyle düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın ise en büyük ve zorlu yarışlarından biri olan TransAnatolia Rally Raid, Covid-19 salgın sürecinde bu yılın ilk yarışı olmaya hazırlanıyor.

TransAnatolia Rally Raid’in 15-22 Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleşeceğini belirten, TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar

TransAnatolia Rally Raid’in 15-22 Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleşeceğini belirten, TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar sözlerine şöyle devam etti: Covid-19 salgını nedeniyle olağanüstü günlerden geçiyoruz, tüm dünyada yaşanan kayıplar hepimizi derinden etkiledi, uluslararası birçok spor organizasyonu da bu süreçte iptal oldu veya ertelendi. TransAnatolia bu anlamda salgın sürecinde gerçekleşecek uluslararası ilk spor organizasyonu olacak. Bunun için tüm önlemlerimizi aldık. Uzun zamandır 100’e yakın organizasyon ekibimizle saatler süren toplantılar gerçekleştirdik. Açıkladığımız ilk rotayı bu yıl gerçekleştiremeyeceğiz çünkü alınan önlemler çerçevesinde kamp alanlarında ve otel konaklamalarında olağanüstü hijyen koşullarının sağlanması gerekiyor. İşte bu nedenle rotamızı kısaltmamız hem de aynı alanı iki kez kullanmamız gerekiyordu. Yeni rotamız İstanbul’dan başlayıp Karadağ’a kadar devam edecek ve dönüşte Şile’de son bulacak. Yeni rotamız 2.300 Km olacak.

Rotada İstanbul, Abant, Haymana, Karadağ, Şile var

TransAnatolia’nın yeni rotası da yine doğa, kültür ve tarihle iç içe olacak. Doğanın ayrıcalıklar sunduğu Abant’tan, şifalı sularıyla ilham veren Haymana’ya; panoramik manzarasıyla hayran bırakan Karadağ’dan 2900 metre rakıma sahip Bolkar Dağları’na ve büyüleyici sahilleriyle öne çıkan Şile’ye uzanan rotasıyla TransAnatolia 2020’ye hazır.

TransAnatolia’da Covid-19 önlemleri

Önlemlerin en başında yarış başlamadan önce tüm katılımcıların ve organizasyon ekibinin Covid-19 testinden geçirilecek olması geliyor. Açık alanlardaki temas alanlarında sosyal mesafe kurallarının uygulanması ve tüm organizasyon alanlarının yoğun olarak dezenfekte edilmesi de diğer önlemler arasında. Kamplar da bu tedbirler kapsamında hazırlanacak.

120’den fazla sporcu katılımı bekleniyor

4×4 otomobil, kamyon, motosiklet, SSV ve ATV kategorilerinde yarışılan TransAnatolia, zorlayıcı parkurlar, özel etaplarla yarışçılara macera dolu günler yaşatacak. Geçen sene 84 olan start sayısının bu sene 100 – 120 arasında olması bekleniyor.

Yurtdışındaki yarışların yapılamamış olması nedeniyle bu yıl TransAnatolia’ya yabancı katılımcı sayısında önemli bir artış beklediğini belirten Burak Büyükpınar; “İnsanların psikolojik olarak ne kadar hazır oldukları, uçak yolculuklarına olan güven duyguları bizim için önemli bir etken. İnsanlar geçtiğimiz süreçte evlerinden çıkamadılar. Doğa ile buluşacakları bu tip adrenalin dolu aktivitelere katılmak için sabırsızlanıyorlar. Evde kapalı kaldıkları bu süreyi telafi etmek istiyorlar.” dedi.

Büyükpınar sözlerine şöyle devam etti:

“10. yılımızda ve böyle olağanüstü günler yaşadığımız dönemde bizi çok mutlu eden yarışmacı kayıtlarımız var. Bunlardan bazı örnekler vermem gerekirse; motosiklet kategorisinde Dakar yarışçılarından Fransız Xavier de Soultrait, RedBull pilotu yine bir Fransız Chapelliere Camille, İngiliz Richard Kaye ve Stephen LLoyd, yine Dakar yarışçısı Fransız Adrien Van Beveren ve Yamaha pilotu İngiliz Nicholas Giles gibi çok iyi isimler kayıtlarını yaptırdı. Uluslararası uçuşların başlamasıyla birlikte kayıtlarda artış olacağını biliyoruz çünkü iletişimde olduğumuz çok sayıda yabancı sporcu var.”

Yarışların ekonomiye katkısı 2-5 milyon Euro

TransAnatolia gibi uluslararası yarışların ekonomiye katkısı 2-5 milyon Euro aralığında oluyor. Bu katkı yabancı yarışların kayıt bedelleri, konaklama, transfer, yakıt ve ülke içinde gerçekleştirdikleri harcamalar şeklinde oluşuyor. Yaklaşık 500-600 (yarışmacı, misafir, basın, organizasyon ekibi) kişinin dahil olduğu TransAnatolia bu anlamda oldukça kapsamlı bir spor organizasyonu.

En üst seviyede güvenlik

Dünya standartlarında yol notları sunan TransAnatolia’da yarışmacılar kesintisiz bir şekilde çalışmakta olan uydu takip sistemiyle izlenirken, çeşitli aktif ve pasif güvenlik tedbirleri mümkün olan en üst düzeyde sağlanıyor.

TransAnataolia’ya 10.yılında sponsorlardan tam destek

10. yılında TransAnatolia’ya Spor Toto, Mitsubishi Motors, Anlas, Silverzone, İzeltaş, General Tire, Yiğit Akü, Reeder, Tada ve Fikirmedya sponsor olarak tam destek veriyorlar

Fransız Xavier de Soultrait İngiliz Richard Kaye ve Stephen LLoyd KORANA TransAnatolia' Ralli. TransAnatolia KOVİD 19 RedBull pilotu yine bir Fransız Chapelliere Camille TransAnatolia TransAnatolia 10.yılında TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar TransAnatolia Rally Raid’in 15-22 Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleşeceğini belirten yine Dakar yarışçısı Fransız Adrien Van Beveren ve Yamaha pilotu İngiliz Nicholas Giles
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Previous ArticleOtomobil şimdi ödemeler seneye
Next Article Çevreci teknolojiyi rakiplere açtı

Benzer Haberler

15 bin euroluk Agila mı geliyor

28 Ekim 2026

Satışlarını yüzde 123 artırdı

27 Ekim 2026

Çinli Freelander dünyaya yayılıyor

24 Ekim 2026
Leave A Reply Cancel Reply


ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.

SON EKLENENLER

15 bin euroluk Agila mı geliyor

28 Ekim 2026

Satışlarını yüzde 123 artırdı

27 Ekim 2026

Çinli Freelander dünyaya yayılıyor

24 Ekim 2026

Ticariyle kafa kafaya çarpıştı

24 Ekim 2026

Pazar sayısını 99’a çıkartacak

24 Ekim 2026

Çarpışma testlerinde rekor kırdı

23 Ekim 2026

Filoların büyüklüğü 412 bin araca ulaştı

23 Ekim 2026

Dünyaya robot da satacak

21 Ekim 2026

Dokuz ayda 2.2 milyonu geçti

20 Ekim 2026

18 Ekim 2026
BİLGİLER
  • Bize Ulaşın
  • Reklam
  • Gizlilik Politikası
  • Sık Kullanılanlara Ekle
SON EKLENENLER
  • 15 bin euroluk Agila mı geliyor
  • Satışlarını yüzde 123 artırdı
  • Çinli Freelander dünyaya yayılıyor

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.