Çinli üretici BYD’nin Avrupa atakları devam ediyor. Markanın Tesla Model 3 ve Hyundai Ioniq 6 rakibi olacak modeli Seal’in Avrupa pazarlarındaki satışı bu yılın ortasından itibaren başlayacak. Dört kapılı model, yaz sonunda satışa çıkması planlanan mevcut Atto 3 ve Dolphin hatchbackin üzerinde konumlanacak. Yeni model büyük olasılıkla ülkemiz pazarında da müşterilerle buluşacak.
Sınıfının en güçlü modellerinden olacak Seal’de 300 beygir gücündeki tek motor ve 523 beygirlik çift motor seçenekleri de bulunuyor. Tek motorlu seçene 0-100 km/s hızlanmasını 5.9 sn’de, dört tekerlekten çekişli güçlü versiyonsa 3.8 sn’de tamamlıyor. Batarya kapasitesi 80-82 kWh olan modeller için menzil 550-570 km olarak açıklandı.
Seal, BYD’nin bilgi-eğlence ekranının daha da büyük bir versiyonu olan 15,6 inç ebatlarındaki ekranı kullanıyor. Dingil mesafesi Tesla Model 3’ten beş santimetreden biraz daha uzun olan model, Hyundai Ioniq 6’dan sadece üç santimetre daha kısa ve beş yetişkin için yeterli alan sunuluyor.
Bagaj hacmi 402 litre olan modelin kaputun altında ek olarak 53 litrelik bir yer bulunuyor.
BYD Dolphin’den kısa bir süre sonra İngiltere ve Avrupa pazarlarına sunulması beklenen Seal’in fiyat skalası ve fiyatları tam olarak açıklanmadı. Ancak Tesla Model 3’un yaklaşık 40 bin Euro olan Avrupa başlangıç fiyatından daha düşük olması bekleniyor. Tesla katili olarak konumlanması planlanan otomobilin en güçlü versiyonundaysa fiyatın 50 bin Euro’dan başlaması bekleniyor.
