INDICATA, Türkiye’deki ikinci el online araç pazarını tarayarak günlük 450 binden fazla ikinci el araç datasını analiz ederek rapor oluşturuyor. Yayınlanan en son rapora göre 2020 Ağustos ayında Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında 224.523 adet satış gerçekleşti.
ÖTV ARTIŞI SONRASI ONLINE PAZARDAKİ MODELLERİN FİYAT YÜKSELİŞİ
Ağustos ayı sonunda gerçekleşen ÖTV değişikliği sonrasında, Eylül ayının ilk günlerinde ikinci el pazarında da fiyat değişiklikleri gerçekleşti. İkinci el online pazarda ÖTV sonrası genel fiyat artışı yüzde 4,78 olarak görülürken, marka bazlı fiyat artışları da en düşük yüzde 1,56 ile en yüksek yüzde 7,60 seviyelerinde gerçekleşti.
“İkinci el otomobil pazarındaki araçların yaş guruplarına göre dağılımında da yarıya yakın kısmı 5-10 yaş arasındaki modellerden oluştu” açıklaması yapan INDICATA TÜRKİYE Satış Direktörü Aslı Göker, “2020 Ağustos döneminde ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarda satılan araçların yüzde 24’ünü 1-4 yaşındaki araçlar, yüzde 49’unu 5-10 yaşındaki araçlar, yüzde 27’sini 11 ve üstü yaşındaki araçlar oluşturdu” diye konuştu.
