Nissan’nın SUV sınıfındaki en büyük kozu Qashqai, satışa sunulduğu tüm pazarlarda başarılı satış adetlerine ulaştı. Qashqai’nin üçüncü nesli bu yılın sonlarında bayilerdeki yerini almaya hazırlanırken, Brexit ve Corona yüzünden tarih 2021’in ortalarına kadar ertelendi.

Nissan Qashqai’nin üçüncü nesli 2021’de satışa sunulacak olmasına rağmen kamuflajlı olarak testleri devam ediyor.

Nissan’nın İngiltere Sunderland’daki fabrikasında üretilecek yeni model, AB pazarlarında 500 bin adetten satılacak. Brexit ile AB’den çıkışın getirdiği sorunlar, panemiyle birleşince üretimde ötelemeye karar verildiği düşünülüyor. 450 milyon euroluk yatırımla modernize edilen Nissan’ın İngiltere’deki Sunderland fabrikasınında geçtiğimiz yıl 260 bin adet araç üretildi.

Yeni Nissan Qashqai yine güncel versiyonda olduğu gibi Nissan-Renault-Mitsubishi ittifakının CMF-C / D platformunu (Ortak Modül Ailesi) üzerine üretilecek. Renault Scénic, Nissan X-Trail ve Renault Kadjar da aynı platform kullanılarak üretiliyor.

Dizel ve yüzde 100 elektrik yok

Dizel motorlarda bir gelecek görmediğini açıklayan Nissan, yeni Qashqai’de artık dizel motor seçeneğine yer vermeyecek. Bunun yerine, 48 voltluk hafif hibritlerden (e-güç) Mitsubishi Outlander PHEV’den bilinen takılabilir hibritlere kadar değişen bir dizi elektrikli seçenek sunulacak. Yüzde 100 elektrikli bir versiyonun düşünülmediği Qashqai’de, toplam gücü 224 beygire kadar ulaşan hibrit seçeneklerine yer verilmesi planlanıyor.

Share.
Leave A Reply


ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.