Dünyanın en çok elektrikli satan markası Çinli BYD, Macaristan Szeged’da fabrika kurma planlarını doğruladı. Macaristan’da birkaç yıldır otobüs üretimi yapan devlet destekli şirketlerle işbirliği yapan BYD, kurulması planlanan fabrika için tarih açıklamazken, planın aşamalı olarak uygulanacağını belirtti.

BYD, Avrupa’daki ilk fabrikasını Macaristan’da kuracak. Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Budapeşte’de açıkladığı gelişme için ülkenin en büyük otomotiv yatırımı olacak diye konuştu.

Macaristan’da yapılacak üretimle BYD, herhangi bir gümrük duvarı ve yüksek vergilere takılmadan araçlarını AB ve Türkiye pazarına daha rekabetçi koşullarla sunmayı planlıyor. BYD’nin ülkede batarya montaj tesisi de bulunuyor.

BYD’nin Macaristan’da hangi modelleri üretmeyi planladığı konusunda da bir bilgi verilmedi.

Tesis açıldığında BYD Macaristan’ın Audi, Suzuki, Stellantis ve Mercedes’ten sonra beşinci otomotiv üreticisi olacak. Bu gelişmeyle birlikte Macaristan BYD’nin Avrupa operasyonları üretim merkezi olarak konumlanacak.

Share.
Leave A Reply


ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.