“Citroën Advanced Comfort” programı kapsamında C4 Cactus ve yeni C4 Picasso’nun da prömiyerlerinin gerçekleştirileceği Paris Otomobil Fuarı’nda, aralarında elektrikli E-Mehari, VIP minibüs Jumpy SpaceTourer ve grip kontrol özelliğine sahip C4 Cactus Rip Curl gibi 2016’da satışa sunulan diğer modeller de sergilenecek.
4.85 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde ve 1.37 metre yüksekliğindeki CXPERIENCE Concept, markanın en önemli iddialarının başında gelen ve kullanıcılarına rakiplerinde bulunmayan bir konfor sunacağını söz veren, “Citroën Advanced Comfort” programı kapsamındaki tüm özellikleri taşıyor. Markanın gelecekte üreteceği üst segment binek otomobille ilgili ön bilgileri alabilmek adına CXPERIENCE Concept büyük bir öneme sahip.
CXPERIENCE Concept’in iç mekanı birbirinin devamı niteliğinde birleştirilmiş hatlar, Limon Sarısı, el işi havası taşıyan döşemeler ve Ceviz Ağacı’ndan kaplamalarla dizayn edildi. 4 kişilik otomobile birbirinin tersi yönünde, 90 dereceye yakın açılan kapılardan giriş yapılıyor. Tavana kadar uzanan kapılar kapatıldığında, yolculara, limon sarısı rengin enerjisiyle birlikte krom detaylar, koyu renkli deri zemin kaplaması, ceviz ağacından oyulan ahşap yüzeyler eşlik ediyor. Panoramik cam tavan ise muhteşem bir aydınlık etkisi sağlıyor.
Citroën CXPERIENCE Concept, plug-in hibrid bir güç yapısına sahip. 150 ve 200 HP arasında güç üreten benzinli motor 80 kW’lik elektrikli bir motor ile destekleniyor. Tamamen elektrikli olarak da ilerleyebilen araç bu sayede 60 kilometrelik menzili 0 emisyon ile aşabiliyor. Benzinli ve elektrik motorun beraber kullanımında toplam sistem gücü 300 HP’yi buluyor. Standart bir şarj ünitesinde 4.5 saatte tamamen pilleri doldurulabilen CXPERIENCE Concept, 6.6 kW’lik şarj istasyonlarında 2.5 saatten az bir sürede tamamen şarj edilebiliyor. 8 kademeli otomatik şanzıman ise benzinli motor ile elektrikli motorun arasında yer alıyor.

