Japon üretici Honda, 2024 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde ilk tamamen elektrikli SUV’sini satışa sunmaya hazırlanıyor. Honda Prologue şık hatlarıyla tüketicileri etkilemeyi planlıyor. Honda Prologue modelinde GM tarafından geliştirilen Ultium EV olarak adlandırılan elektrikli araç platformu kullanılacak. Geçtiğimiz aylarda GM ile Honda bu alanda ortaklık yapacaklarını açıklamışlardı. Honda’nın ABD pazarındaki lüks markası Acura’da da aynı plaftorm kullanılacak.

GM, 2023 yılına kadar dört markası için aynı platform üzerine 24 elektrikli araç üretmeyi planlıyor.

GM, kompakt modellerden SUV’lere ve büyük kamyonetlere kadar çok sayıda araç için Ultium platformunu uzun süredir kullanıyor. Bin beygire kadar motor güçlerine izin verin platform, çok sayıda kombinasyona izin veriyor.

Honda yeni SUV’unda GM’in Ultium platformu kullanıyor. Denenmiş platform Hummer’a kadar çok sayıda araçta görev yapıyor.

Honda ayrıca kendi geliştirdiği elektrikli otomobil platformunun üzerine çalıştığını, hazır olunca tüm modellerde bunu kullanacağını açıklamıştı.

Share.
Leave A Reply


ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.