Toyota ikinci kez düzenlediği Kenshiki Forum’unda önümüzdeki dönemde sunacağı yeniliklerini tanıtırken, büyük bir değişimin öncüsü olacak mobilite vizyonunun ana hatlarını da aktardı. Kenshiki Forum’da tanıtılan önemli yeniliklerden biri Toyota’nın tamamen yeni bataryalı elektrikli SUV modelinin ön gösterimi oldu. Yeni e-TNGA platform üzerine yapılacak yüzde 100 elektrikli SUV modeli, yeni platform ile birlikte, Toyota’nın önümüzdeki dönemde çıkacağı bataryalı elektrikli modellerinin ilk adımı olacak. Önümüzdeki aylarda bu yeni SUV hakkında daha fazla detay vermeye hazırlanan Toyota, ilk etapta bir tasarım silueti ve platform mimarisini paylaştı.
AR-GE’nin yüzde 40’ı güç üniteleri için kullanılacak
Toyota, gerçekleştirdiği forumda gelecek için yol haritasını belirlerken, Ar-Ge yatırımlarının yüzde 40’ını geleceğin güç ünitelerinin geliştirilmesinde kullanılacağını açıkladı. 2025 yılına kadar 60 yeni veya yenilenmiş elektrik motorlu model sunacağını bildiren Toyota, bu araçların 10 veya daha fazlasının bataryalı elektrikli veya yakıt hücreli olacağının altını çizdi.
Toyota hidrojenli toplum geleceğini hızla yaklaştırıyor
Toyota, Kenshiki Forum’da sıfır emisyonlu bir toplum için “hidrojen potansiyelini” bir kez daha ortaya koydu. Global Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nde de (SDG) altı çizildiği gibi, son dönemde işletmelerin ve tüketicilerin, geniş uygulama alanları açısından hidrojenin avantajlarına gittikçe artan bir ilgi gösterdikleri ortaya çıktı. Toyota, dikkat çekici bu ilgi karşısında Avrupa’da hidrojenden maksimum oranda faydalanmak adına Yakıt Hücresi İş Grubu’nu kurdu. Brüksel’de kurulan grup, hidrojenin mobilite ve diğer alanlarda uygulanmasının hızlanmasını sağlayacak ve yeni ticari partnerlerin elde edilmesine katkıda bulunacak.
Toyota’nın yeni mobilite hizmeti ”KINTO Europe”
Toyota, Kenshiki Forum’da KINTO’nun bir mobilite hizmet markası projesinden KINTO Europe ismiyle yeni bir mobilite şirketine dönüştüğünü de açıkladı. Bu yeni oluşum mobilite hizmetleriyle geleneksel işlerin ötesine geçmesini sağlamayı hedefliyor. Toyota Motor Europe (TME) ve Toyota Financial Services (TFS) işbirliği ile kurulan KINTO Europe, Almanya’da Köln’de konumlandırılacak. Avrupa genelinde büyüyen KINTO mobilite hizmetleri ve ürünlerini yönetecek şirket Nisan 2021’de faaliyete geçecek.
KINTO One, şimdiye kadar yedi Avrupa pazarında yer alan, her şey dahil bir kiralama hizmeti olarak öne çıkıyor ve 2021’de daha fazla ülkede yer alacak. Şu anda filo yönetimi pazarında 100.000’den fazla araçtan oluşan bir filo ile orta ölçekli bir oyuncu haline geldi. KINTO Share, kurumsal müşterilerden bireysel müşterilere kadar çok çeşitli araç paylaşım hizmetleri sunuyor. İrlanda, İtalya, Danimarka, İspanya ve İsveç’te faaliyet gösteren bu hizmetler, yeni pazarlarda da sunulacak. Bir başka KINTO Share hizmeti de bayi ağı aracılığıyla piyasaya sürülmek üzere geliştiriliyor.
