Zorunlu trafik sigortasında yeni düzenlemeyle iyi kötü sürücü ayrımı yapılmasının yolu açıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle trafik sigortası primlerini etkileyecek düzenlemeye gidildi. Yönetmelikte “Risk değerlendirmesinde esas alınabilecek trafik kuralı ihlalleri sonucu sürücülere uygulanan ceza puanları ile sürücü belgelerine el konulma süresi ve nedenleri sigorta priminin tespitinde kullanılabilir” denildi.

ALKOLLÜ KULLANAN YANDI

Artık trafik sigortası yapılırken kişinin ceza puanı ve ehliyetine el konulma süresi prim belirlenirken dikkate alınacak. Yeni dönemde araç değil sürücünün sigortalanması süreci de devreye girebilecek. Düzenleme sonrasında iyi sürücü ile kötü sürücü arasındaki prim farkının yüzde 50’ye ulaşacağını tahmin ediyor. Ancak uygulamanın trafik sigortasında olan tavan fiyatta göz önüne alınması gerekiyor.

Trafik sigortası hasarsızlık indirimi uygulamasında 7 basamak bulunuyor. İlk defa trafiğe çıkacak olan sürücü için 4. basamak tarifesi uygulanıyor. Poliçenin ilk yılında hasarsızlık olması halinde prim ücreti 5. basamakla değerlendirilerek %15, ikinci yılında hasarsızlık olması halinde 6. basamakla %30, üçüncü yılında da hasarsızlık olması halinde ise 7.basamakla %45 oranında indirim uygulanır. Hiç kaza yapmasa da trafik cezası almış, alkollü yakalanmış bir sürücü yeni sistem sonrasında 7 basamakta olsa bile 1. Basamağa yükseltilip, primi buna göre ödeyebilecek.

 

Share.
Leave A Reply


ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.