Pickup pazarına yeni bir Çinli marka geldi. Koç Grubu şirketlerinden Otokar, Çinli Foton ile anlaştı. Şirketin pick up modeli Foton Tunland pickup G7 Otokar ile Türkiye pazarına ithal edilmeye başlandı. Modelin Elite versiyonunun fiyatı 1 milyon 350 bin TL’den başlarken, Flagship 1.465 bin, en üst donamı seviyesi olan Flagship Plus 1.6 milyon TL fiyat etiketine sahip.
2.0L Aucan motoru 119 kW (162 PS) güç ve 380 Nm tork üretiyor. 160 km/s son hıza ulaşabiliyor. 4×4 olan araç 5+1 manuel ve 8+1 otomatik vites seçeneklerine sahip.
Elite, Flagship ve Flagship Plus donanım paketleriyle satışa çıkan Tunland G7, yedi farklı renk seçeneğiyle satışa sunuluyor: Fırtına Gri (Metalik), Kehribar Sarısı, Alev Kırmızısı (Metalik), Safir Mavi (Metalik), Karbon Siyah, Kutup Beyazı ve Gümüş Gri (Metalik). Tunland G7, 5 yıl/100.000 km ve 8 yıl paslanmazlık garantisiyle satılıyor.
“Ticari araç alanındaki başarılı performansımızı pick-up segmentine taşımayı hedefliyoruz” diyen Genel Müdür Aykut Özüner, “Yeni girdiğimiz pick-up segmenti için 10 yılı aşkın süredir kamyon segmentinde iş birliği yaptığımız Foton şirketini tercih ettik. Başarıyla yürüttüğümüz iş ortaklığımızı niş bir pazar olan pick-up segmenti ile taçlandırdık. Otokar’ın satış ve satış sonrası hizmetlerdeki başarılı performansının kısa sürede Foton Tunland’i pazarın öncelikli tercihleri arasına taşıyacağına inanıyoruz” dedi.
