Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından düzenlenen ‘Türkiye Otomotiv Sektöründe Geleneksel 4. Ar-Ge Proje Pazarı ve 4. Komponent Tasarım Yarışması’nda ödüller sahiplerini bekliyor. Otomotiv endüstrisini geleceğe taşıyacak tasarımların yarıştığı organizasyona bu yıl 510 proje başvurdu. Başarılı projeler bu yıl ilk kez İTÜ ARI Teknokent bünyesindeki İTÜ Çekirdek’te kuluçkaya yatırılacak ve 1 milyon lirayı bulabilecek ödül niteliğindeki imkanlardan yararlanarak hayata geçme fırsatı yakalayacak. OİB Başkan Yardımcısı Ömer Burhanoğlu, “Şimdi başarılı projeleri yumurta gibi İTÜ Çekirdek’te kuluçkaya yatıracağız. Bunlar burada geliştirilerek sanayiciyle buluşmasını sağlayacağız. Yumurtadan çıkacak civcivin uçup uçmayacağını takip edeceğiz” dedi.
OİB Başkanı Orhan Sabuncu (solda) İTÜ Arı Teknokent İş Geliştirme Direktörü Arzu Eryılmaz, OİB Başkan Yardımcısı Ömer Burhanoğlu ve OİB Yönetim Kurulu Üyesi Emre İncekara yarışma ile ilgili bilgi verdi.
Civciv takip edilecek
Burhanoğlu, önceki yıllarda para ödüllerinin yüksek olduğunu, bu yıl bunu azalttıklarını, ancak İTÜ Çekirdek’te toplamda 1 milyon lirayı bulacak avantajların başarılı projelerin sanayileşmede önünü açacağına inandığının altını çizdi. Burhanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçilen 19 başarılı proje İTÜ Çekirdek’te mentorlar tarafından yönlendirilecek. Belki başka noktalara yönelecek. Projeler, ekipman, teknoloji, laboratuar, prototip, patent gibi birçok alanda destek alabilecek. Geçmiş yıllarda başarılı projeyi yumurta gibi alıyorduk tavuğun altına bırakıyorduk ve civciv çıkmasını bekliyorduk. Sanayinin bu projeleri sahiplenmesini bekliyorduk. Şimdi İTÜ Çekirdek’te kuluçkaya yatacak projeleri daha profesyonelce takip edeceğiz. Sanayiciyle buluşmasını sağlayacağız. Civcivin uçup uçmayacağını takip edeceğiz. Dünyada da projeler böyle kuluçkalarda yerleştiriliyor. Şimdi umutluyuz. 2 projeyi bile sanayileştirebilirsek mutlu oluruz. 2023 vizyonu için ne kadar çok ihracat yaparız değil, ne kadar katma değeri artırırız, fikir ihracatı yaparız bu önemli.”